Geekmaxi
Razno

Prezirete nogomet? Facebook ima alat i za to

Snooze

Foto: Pixabay

Ako niste tip osobe koju su ovakve najave uzbudile i ako najvažniju sporednu stvar na svijetu često nazivate “trčanje za loptom” – vrlo vjerojatno niste ni pretjerani ljubitelj tog sporta. To je sasvim legitimno. I dok imate za izbor izbjegavanje utakmica, zacijelo vas na društvenim mrežama iritira paljba objava koje vrište “nogomet”.

Sad ćete doći na svoje. Naime, još uvijek superpopularni Facebook je predstavio opciju “stišavanja” objava koje imaju određene ključne riječi.

Ta nova opcija svojim korisnicima daje više kontrole nad onim što će vidjeti na svom zidu. Dovoljno je već kliknuti na neku objavu i potom odabrati “Snooze keywords in this post”. Korisnici zatim mogu upisati ključne riječi kao što su “nogomet”, “modrić”, “pobjeda” ili nešto deseto i Facebook će promptno takve objave ukloniti sa zida. Posve jednostavno.

Treba također imati na umu da kada se jednom uključi spomenuto “stišavanje” objava, te objave s ključnim riječima neće biti vidljive narednih 30 dana. Poslije toga će se ponovno uključiti.

Ukoliko poželite isključiti magično “stišavanje”, morat ćete onda otići na profil osobe ili stranice koju ste prethodno “utišali” i odabrati opciju “End Snooze”.

Baš kao i sa svim svojim opcijama, Zuckerbergova društvena mreža i ovu opciju omogućuje korisnicima postupno, tako da bi moglo proći i nekoliko dana prije nego što svi dobiju mogućnost utišavanja objava koje sadrže “nogomet” ili druge s tim povezane ključne riječi koje su nekima predmet nerviranja.

Foto: YouTube

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh