Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Fun & Lifestyle

Približava se prvo pravo prvenstvo u metloboju!

Jetpack Aviation poziva potencijalne timove na testiranja

Uskoro bi se moglo održati i prvo pravo prvenstvo u metloboju. Letenje neće više biti samo kadar SF filmova, nego stvarnost.

Naime, američka kompanija Jetpack Aviation je već obavila testne letove pa ćemo u novoj godini doživjeti i prve službene utrke jetpackova.

Manevri u zraku

“Provjerili smo koliko blizu jetpackovi mogu letjeti zajedno bez izazivanja turbulencije ili interferencije usisnog zraka”, poručio je David Mayman. On je i izvršni direktor Jetpack Aviationa. Testovi su provedeni u južnoj Kaliforniji iznad jezera s njihovim motorima JB10.

Pokazalo se da letači mogu letjeti jedan uz drugoga na svega nekoliko centimetara udaljenosti. Čak su se mogli i držati za ruke. Provjerili su i kretanje jednog letača direktno iznad drugog. Zaključili su i da su takvi manevri bezopasni, ali sve dok se letačima ne zatvori ulaz zraka u mlazni motor.

Jetpack Aviation sad poziva potencijalne timove i promotore kako bi mogli organizirati utrke jetpackova. Timovi moraju osigurati financijska sredstva ili sponzore za zakup ili kupnju više jetpackova. JPA zauzvrat obećava osigurati potrebnu obuku i održavanje letjelica.

Metloboj na mlazni pogon

“Zamislite let iznad široke vodoravne grede na napuhavanje i da se morate okrenuti i vratiti ispod nje”, priča Mayman. “Pokazali smo da je moguće lebdjeti, zgrabiti loptu, držati je čak na prsima i zatim letjeti i dodavati se. Pa čak i otimati loptu drugom letaču”, uzbuđeno pripovijeda izvršni direktor Jetpack Aviationa.

Dakle, samo nas mali korak dijeli od stvarne verzije prvenstva u metloboju. Omiljena zračna igra Harryja Pottera tako bi trebala postati stvarnost.

Metloboj se, doduše, već i igra na veliko. Jedina nesavršenost je to što igrači s metlama između nogu još uvijek trče po zemlji. Sad je ipak došlo vrijeme da se ta čarobnjačka igra podigne na jednu višu razinu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Sve je počelo s Pokemonima, a sad...

Hi-tech

Prošlo je točno 10 godina, 4 mjeseca i 23 dana otkako je izašla sedma i konačna knjiga iz serijala Harry Potter. Da biste čitali...

Oglašavanje