Geekmaxi
Gadget

Približavaju se blagdani, evo gadgeta na koje treba računati!

Ok, ima do Božića još mjesec dana, ali ako su vam na umu jeftini gadgeti i igračke iz Kine, sad bi bio pravi trenutak da se razmisli o kupnji. Put s druge strane svijeta obično potraje po mjesec dana (ako ne koristite brzu dostavu), a valja uzeti u obzir i gužvu koja nastane kad svi navale na blagajnu. Na stranici Zapals prošli smo kroz ponudu i za vas izabrali par zgodnih sitnica.

Za klince, koji su obično prvi na rasporedu za božićno vrijeme, našli smo interaktivnog majmunčića. Zgodna sitnica, okačite ju na prst i igrate se njome. Reagira na dodire i zvukove tako što okreće glavu, trepće okicama i glasa se. Nježnim riječima može ih se uspavati ili pak glasnim zvukom potaknuti ih da budu aktivniji. Na ovome linku naći ćete više informacija o ovoj slatkoj igračkici, kao i video gdje se vidi kako funkcionira u praksi. Koliko košta? Nešto sitno iznad 80 kuna (12,99 dolara), što je odlična cijena uzimajući u obzir cifru koliko biste kod nas dali za ovakvu igračku.

Još je jeftiniji vodootporni digitalni sat Skimei 1068. Ukoliko volite aktivnosti na otvorenome – ili samo tražite nešto za klince dok jure prirodom – eto odličnog izbora. Košta samo 32 kune (4,99 dolara) i ima LED ekran s pozadinskim osvjetljenjem. Otporan je na vodu, mada ne i na potapanje u njoj; možete, recimo, plivati dok ga imate na ruci, no ne preporuča se ronjenje. Osim mjerenja vremena tu je i datum, stoperica i funkcija odbrojavanja, a više informacija kao i video naći ćete na ovom linku.

Ljubitelji retro igara, zbor! Dobri, stari Super Nintendo doživio je drugu mladost. Super Nintendo Mini SNES donosi čak 400 dobrih, starih igara koje ste voljeli. Idealno za zimske dane! Potrebno je reći kako ne trebaju nikakvi driveri ili nekakav poseban softver – samo ga uštekaj u TV i opleti Super Mario Kart. Uz njega ćete dobiti i dva kontrolera, potpuno ista kao i s originalnim SNES-om. Košta 190 kuna, a još pokoju informaciju osim ovdje navedenih pogledajte na ovome linku.

Ako vam treba sredstvo za jednostavnu komunikaciju, a ne možete si priuštiti (ili možda ne želite) punokrvni smartfon, na Zapalsu ćete za 70 kuna (10,99 dolara) naći minijaturni mobilni telefon imena iFcane E1. U njega je potrebno tek umetnuti SIM karticu i započeti pozive. To mu je otprilike jedina funkcija, jer ne podržava spajanje na internet niti bilo kakve igre – idealno za djecu u osnovnoj školi. S druge strane ima Bluetooth, alarm, FM radio i podržava mp3, tako da nije cijepljen od zabave u slobodno vrijeme. Poveznica na ovaj telefon donijet će vam više informacija.

I na kraju još jedna zgodna stvar: pametna bilježnica Elfinbook na čijim stranicama možete pisati i brisati gotovo u beskraj. Višekratno iskoristive stranice trpe sve vrste črčkarija: od pisanja, crtanja, pa sve do zahtjevnijih zadataka poput arhitektonskih projekata. Ova je bilježnica otporna na vodu, a kompatibilna je s aktualnim operativnim sustavima (Android, iOS). To znači kako ćete svoje radove moći pohraniti kao PDF na smartfonu ili pak spremiti u oblak. Košta tek 90 kuna i ima još neke zgodne funkcije koje možete provjeriti na ovome linku.

Kao što je običaj s većinom proizvoda na Zapalsu, dostava za Hrvatsku je besplatna. Potrebno je povesti računa tek o plaćanju nameta, koji su na rasporedu za svu robu vredniju od 25 dolara. Ovo gore nabrojano je, inače, tek djelić ponude, pa prosurfajte sami ako vas zanima još štogod.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh