Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Prijedlog da roditelji i djeca sklapaju ugovore o igranju videoigara

Bizaran prijedlog iz Kine

Dio mladih u Kini ne ispunjava baš revno svoje školske i kućne obveze, jer su pomalo ovisni o video igrama, a glava najpopularnijeg kineskog izdavača mobilnih igara ima prilično čudnovato rješenje za ovaj problem. Ugovore. Između roditelja i djece. Dobro ste pročitali.

“Neke online igrice su postale svojevrsni novi opijum koji truje razvoj tinejdžera”, ovako je sve veću ovisnost o online i mobilnim igricama, naročito u Kini, prokomentirao Yu Xinwen, potpredsjednik Sveučilišta u Guangzhouu.

Njegov komentar se posebno odnosio na igru Honor of Kings koju je napravila kompanija Tencent Holdings, a o kakvom je znatnom problemu riječ najbolje oslikava podatak kako je ta kompanija još prošle godine uvela ograničenje u vremenu igranja pa tako djeca koja su mlađa od 12 godine mogu dnevno igrati maksimalno jedan sat (i nikako ne poslije 21 sat), a oni stariji mogu maksimalno dva sata dnevno.

Ta su ograničenja uvedena jer su mladi (a i oni malo stariji) često igrali igru do kasnih noćnih sati pa bi zapostavljali svoje školske obaveze, a često bi znali i zaspati na nastavi.

Ograničenja nisu jedino čega su se dosjetili, iz Tenceta sada imaju posve novu ideju kojom žele dovesti u red nastalu situaciju i omogućiti djeci ipak igranje njihovih igara, ali da pritom ne zapostave školske i kućne aktivnosti – iako bi to, dakako, trebala biti zadaća roditelja, a ne tehnoloških kompanija čija je zadaća profit.

Tencent, naime, planira predstaviti digitalne ugovore kojima bi “roditelji i djeca pregovarali o razumnom vremenu igranja igara” pa npr. ako djeca pomažu u obavljanju kućanskih poslova ili ostvare dobre rezultate u školi, moći će više vremena provoditi igrajući njihove igre.

Zlobnici bi rekli (i ne samo oni) kako su ovo apsurdne ideje, ali tu nije kraj. Nadodajmo i komentar izvršnog direktora Tencenta Ma Huatenga koji je iznio da djeca, prilikom potpisivanja ugovora s roditeljima, trebaju dovesti i svoje prijatelje koji će posvjedočiti tom potpisu pa eto, tako neće morati zajedno ići javnom bilježniku. Huateng nije izvijestio što će se dogoditi, tj. kakva će sankcija biti ako potpisnici ugovora isti prekrše.

 

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Riječ je o igri naziva EndeavorRX koju je razvio Akili Interactive.

Gaming

Osim što obožava igrati igrice, baka gamerica je i veliki kolekcionar konzola za igranje

Akcije

Predstavljamo odličan uređaj za vrijeme koje provodite doma. Da bi dani lakše prolazili, za vrijeme akcije #OstaniDoma, možete se počastiti X88 Pro X3 Tv...

Hi-tech

Proizvođač letećih automobila EHang izradio je projekt izgradnje prvog aerodroma na svijetu za autonomna leteća vozila. EHang planira izgradnju terminala koji se fokusira na...

Oglašavanje