Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Problemi s iTunesom? Ne morite brigu, rješenje je novi TunesFix

Ako vaš iTunes kašljuca, koji god bio razlog, ne morite brigu jer imamo jednostavno rješenje. Ako odjednom ne možete spojiti svoj iPhone/iPad s iTunesom, nikako ne uspijevate skinuti novo ažuriranje, poruka ukazuje da nedostaje “iTunes.dll” ili vam iTunes prijavljuje nepoznatu grešku, u pomoć stiže profesionalno rješenje.

Poznata kompanija iMyFone koja već duži niz godina objavljuje programe koji pomažu korisnicima iOS sustava, sada je lansirala novi softver, TunesFix, koji pomaže sa svim problemima s kojima se možete susreti tijekom rada u iTunesu, Appleovom programu za organiziranje i reprodukciju pjesama i videozapisa koji korisnici iPhonea ne mogu izbjeći ako žele seliti multimediju s računala na pametni telefon i obratno.  Besplatni trial možete skinuti ovdje.

Imajući u vidu kompleksnost programa kao što je iTunes, kao i njegovu nepotpunu kompatibilnost s Windows OS-om, iTunes redovito izrađa nove i nove probleme, te korisnici nailaze na različite pogreške u radu koje ometaju i nerviraju i čije rješavanje zahtijeva opsežno prethodno znanje o radu programa ili puno, puno guglanja uz metodu pokušaja i greške (trial & error). Neke situacije možete riješiti brisanjem i ponovnim preuzimanjem i instalacijom iTunesa, no nekad to rješenje neće biti dovoljno pa je dobro da postoje programi poput TunesFix.

Kompanija iMyFone tvrdi da ovaj program rješava preko 100 poznatih iTunes grešaka a koje imaju veze bilo s instalacijom, povezivanjem, povratom datoteka, izradom sigurnosne kopije, itd. No ni to nije kraj podršci koju pruža, jer TunesFix može poslužiti i kako biste očistili zaostali cache, stare sigurnosne kopije, logove i sl. za brže i glađe performanse. Ako je vaša kopija iTunesa sporija nego inače, blokira ili se često ruši, pokrenite čistač TunesFix i divite se rezultatima. TunesFix će vam pomoći i da se u potpunosti riješite iTunesa (svi koji su instalirali iTunes na svoje računalo znaju koliko je problematično riješiti se njegovih posljednjih tragova, stoga i ne čudi da je za to osmišljeno softversko rješenje treće stranke).

No, primarna svrha TunesFix je rješavanje problema i greški na koje korisnici nezaobilazno nailaze u radu s programima koji organiziraju multimedijski sadržaj. Među najčešćim iTunes problemima nalaze se oni čije poruke sriču “iTunes could not connect”, “iTunes won’t install/update” ili “iTunes could not backup/restore”. Čak i ako ne znate u čemu je točno problem (ono najgore, kad vam na ekranu iskoče riječi “unknown error” ili “Error 4013” pa sad se ti misli), ne morate brinuti jer TunesFix prvo počinje s dijagnostikom koja upućuje na problem, koji je zatim lako riješiti u samo nekoliko klikova. Prilikom popravka iTunesa, TunesFix štiti vaše podatke i datoteke tako da ne dolazi do gubitka podataka nego ćete nakon popravka zateći svoju medijateku kakvom ste je ostavili prije negoli se pojavio problem.

Kako biste detektirali i dijagnosticirali problem s iTunesom, preuzmite TunesFix s ove poveznice, instalirajte ga i otvorite. Kad otvorite program, on će automatski pronaći iTunes na računalu i njegove povezane komponente.

Ako TunesFix ne pronađe nikakav problem, otvorit će se njegovo korisničko sučelje s kojega možete pokrenuti čišćenje kako biste rasteretili sustav suvišnih i zastarjelih datoteka i podataka. Ovdje je pregled svih operacija za koje je osposobljen TunesFix, izgleda da nisu ni na što zaboravili:

No ako postoji neki problem, TunesFix će ga pronaći.

Dijagnostika je dovela do mapiranja pogreški i sada je potrebno kliknuti na “Repair” kako bi se pokrenulo rješavanje problema na iTunesu i njegovim komponentama. U ovom trenutku bitno je da ste povezani s internetom jer će TunesFix povući neke informacije i pakete s globalne mreže. Ako ste zainteresirani samo za dijagnostiku, u ovom trenutku možete odustati od popravljanja putem TunesFixa i izaći iz programa klikom na strelicu u donjem lijevom kutu. U suprotnom, kliknite “Repair” i TunesFix će nastaviti sa svojom magijom.

Sada trebate samo biti strpljivi, no proces vjerojatno neće potrajati jako dugo. Jednom kad TunesFix završi s radom, otvorite iTunes kako biste bili sigurni da je sada sve u redu i po špagi.

Kako možete vidjeti i sami, TunesFix ima jednostavno i prijateljsko sučelje na kojemu se lako snaći, bojama i vizurom usklađen je iTunesom kojim se bavi pa je sveukupno iskustvo vrlo ugodno. Gotovo pa biste rekli da je TunesFix produžena ruka iTunesa i da ga je lansirao sam Apple, no ova pomoć dolazi od puno manje kompanije koja se formirala oko pružanja validne podrške korisnicima iOS-a.

TunesFix je izvrstan za rješenje problema koji su iznad dometa naših sposobnosti i znanja, a ponekad je i jedino rješenje osobito ako ste prethodno pokušavali sami riješiti problem “Google analizom” i uveli se u još veće probleme (jednom sam izbrisala pozamašan dio registra i bilo je par dana čupanja kose s glave dok nisam uspjela dovesti svoj OS natrag u normalu, tako da, događa se, jes). No, kako smo već spomenuli, nije to sve, TunesFix je naprosto koristan i dobar program za imati ako ste korisnik iOS-a na malim ekranima poput iPhonea, iPada ili iPoda. TunesFix možete koristiti za brzo ili dubinsko čišćenje, a oduševljenje vas čeka na kraju procesa kada ćete uočiti brži i glađi rad iTunesa.

Ako vam iTunes smeta na računalu i želite ga se riješiti, mogli biste se naći u situaciji da to bude teže nego što ste mislili. Ponekad, za određenim programima zaostaju njima pridružene komponente ili aplikacije treće strane pa je potrebno napraviti dubinsku instalaciju, u čemu će vam svakako pomoći TunesFix.

Povjerenje u ovaj program ulijeva i činjenica da je kompanija iMyFone postigla znatan ugled na internetu, te ju preporučaju brojni portali, među njima i neki vodeći portali za potrošačku elektroniku poput CNeta, TechRadara, PCWorlda i Macworlda, a lista se nastavlja. Osim toga bitan je i dizajn programa, a ovaj je pročišćen, u bijelo-plavim nijansama nalik iTunesu te izgleda kao njegov produženi dio. TunesFix je kako smo vidjeli vrlo jednostavan za korištenje i od korisnika zahtijeva samo klikanje, a program će se sam pobrinuti za sve probleme koji se eventualno kriju u pozadini i ometaju ispravan rad iTunesa.

Kao takav vrlo je koristan kao instant rješenje ali je dobar i za zadržati ga na računalu jer pomaže u čišćenju zaostalih i zastarjelih podataka i datoteka te omogućuje neometan rad iTunesa koji često muku muči s kompatibilizacijom na Windows OS, obzirom da je programiran prvenstveno za Mac računala, a zatim prenamijenjen za Windowse jer mnogi korisnici iPhonea nisu u potpunosi upleteni u mrežu Appleovih proizvoda te i dalje koriste Microsoftov operativni sustav. Programi poput TunesFixa su uvijek dobra vijest jer olakšavaju računalni rad svima, pa i potpunim amaterima koji ne moraju znati puno više od toga da slijede upute i tako riješe poteškoće koje su inače izvan njihovih granica znanja ili prakse. Ako želite saznati više, posjetite službene stranice na kojima ćete pronaći više informacija.

>> Skini besplatnu trial verziju TunesFix

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

WhatsApp radi na velikom broju operativnih sustava, ali čak i ovaj gigant za razmjenu poruka smatra da više ne vrijedi podržavati Windows Phone. Tvrtka...

Apps & Software

Apple ga namjerava ukinuti

Web & IT

Svi smo trebali vraćati sisteme na svoj iPhone bar jednom u životu. Bilo to zbog lošeg pokušaja jailbreaking-a ili zato što prodajete navedeni mobitel,...

Gadget

Ljubitelji aktivnosti na otvorenome mogli bi, čini se, doći na svoje novom flash ponudom na Tomtopu. Ondje se trenutno nudi sportska vodootporna kamera SJ6000...

Oglašavanje