Geekmaxi
Geek

Problemi s iTunesom? Ne morite brigu, rješenje je novi TunesFix

Ako vaš iTunes kašljuca, koji god bio razlog, ne morite brigu jer imamo jednostavno rješenje. Ako odjednom ne možete spojiti svoj iPhone/iPad s iTunesom, nikako ne uspijevate skinuti novo ažuriranje, poruka ukazuje da nedostaje “iTunes.dll” ili vam iTunes prijavljuje nepoznatu grešku, u pomoć stiže profesionalno rješenje.

Poznata kompanija iMyFone koja već duži niz godina objavljuje programe koji pomažu korisnicima iOS sustava, sada je lansirala novi softver, TunesFix, koji pomaže sa svim problemima s kojima se možete susreti tijekom rada u iTunesu, Appleovom programu za organiziranje i reprodukciju pjesama i videozapisa koji korisnici iPhonea ne mogu izbjeći ako žele seliti multimediju s računala na pametni telefon i obratno.  Besplatni trial možete skinuti ovdje.

Imajući u vidu kompleksnost programa kao što je iTunes, kao i njegovu nepotpunu kompatibilnost s Windows OS-om, iTunes redovito izrađa nove i nove probleme, te korisnici nailaze na različite pogreške u radu koje ometaju i nerviraju i čije rješavanje zahtijeva opsežno prethodno znanje o radu programa ili puno, puno guglanja uz metodu pokušaja i greške (trial & error). Neke situacije možete riješiti brisanjem i ponovnim preuzimanjem i instalacijom iTunesa, no nekad to rješenje neće biti dovoljno pa je dobro da postoje programi poput TunesFix.

Kompanija iMyFone tvrdi da ovaj program rješava preko 100 poznatih iTunes grešaka a koje imaju veze bilo s instalacijom, povezivanjem, povratom datoteka, izradom sigurnosne kopije, itd. No ni to nije kraj podršci koju pruža, jer TunesFix može poslužiti i kako biste očistili zaostali cache, stare sigurnosne kopije, logove i sl. za brže i glađe performanse. Ako je vaša kopija iTunesa sporija nego inače, blokira ili se često ruši, pokrenite čistač TunesFix i divite se rezultatima. TunesFix će vam pomoći i da se u potpunosti riješite iTunesa (svi koji su instalirali iTunes na svoje računalo znaju koliko je problematično riješiti se njegovih posljednjih tragova, stoga i ne čudi da je za to osmišljeno softversko rješenje treće stranke).

No, primarna svrha TunesFix je rješavanje problema i greški na koje korisnici nezaobilazno nailaze u radu s programima koji organiziraju multimedijski sadržaj. Među najčešćim iTunes problemima nalaze se oni čije poruke sriču “iTunes could not connect”, “iTunes won’t install/update” ili “iTunes could not backup/restore”. Čak i ako ne znate u čemu je točno problem (ono najgore, kad vam na ekranu iskoče riječi “unknown error” ili “Error 4013” pa sad se ti misli), ne morate brinuti jer TunesFix prvo počinje s dijagnostikom koja upućuje na problem, koji je zatim lako riješiti u samo nekoliko klikova. Prilikom popravka iTunesa, TunesFix štiti vaše podatke i datoteke tako da ne dolazi do gubitka podataka nego ćete nakon popravka zateći svoju medijateku kakvom ste je ostavili prije negoli se pojavio problem.

Kako biste detektirali i dijagnosticirali problem s iTunesom, preuzmite TunesFix s ove poveznice, instalirajte ga i otvorite. Kad otvorite program, on će automatski pronaći iTunes na računalu i njegove povezane komponente.

Ako TunesFix ne pronađe nikakav problem, otvorit će se njegovo korisničko sučelje s kojega možete pokrenuti čišćenje kako biste rasteretili sustav suvišnih i zastarjelih datoteka i podataka. Ovdje je pregled svih operacija za koje je osposobljen TunesFix, izgleda da nisu ni na što zaboravili:

No ako postoji neki problem, TunesFix će ga pronaći.

Dijagnostika je dovela do mapiranja pogreški i sada je potrebno kliknuti na “Repair” kako bi se pokrenulo rješavanje problema na iTunesu i njegovim komponentama. U ovom trenutku bitno je da ste povezani s internetom jer će TunesFix povući neke informacije i pakete s globalne mreže. Ako ste zainteresirani samo za dijagnostiku, u ovom trenutku možete odustati od popravljanja putem TunesFixa i izaći iz programa klikom na strelicu u donjem lijevom kutu. U suprotnom, kliknite “Repair” i TunesFix će nastaviti sa svojom magijom.

Sada trebate samo biti strpljivi, no proces vjerojatno neće potrajati jako dugo. Jednom kad TunesFix završi s radom, otvorite iTunes kako biste bili sigurni da je sada sve u redu i po špagi.

Kako možete vidjeti i sami, TunesFix ima jednostavno i prijateljsko sučelje na kojemu se lako snaći, bojama i vizurom usklađen je iTunesom kojim se bavi pa je sveukupno iskustvo vrlo ugodno. Gotovo pa biste rekli da je TunesFix produžena ruka iTunesa i da ga je lansirao sam Apple, no ova pomoć dolazi od puno manje kompanije koja se formirala oko pružanja validne podrške korisnicima iOS-a.

TunesFix je izvrstan za rješenje problema koji su iznad dometa naših sposobnosti i znanja, a ponekad je i jedino rješenje osobito ako ste prethodno pokušavali sami riješiti problem “Google analizom” i uveli se u još veće probleme (jednom sam izbrisala pozamašan dio registra i bilo je par dana čupanja kose s glave dok nisam uspjela dovesti svoj OS natrag u normalu, tako da, događa se, jes). No, kako smo već spomenuli, nije to sve, TunesFix je naprosto koristan i dobar program za imati ako ste korisnik iOS-a na malim ekranima poput iPhonea, iPada ili iPoda. TunesFix možete koristiti za brzo ili dubinsko čišćenje, a oduševljenje vas čeka na kraju procesa kada ćete uočiti brži i glađi rad iTunesa.

Ako vam iTunes smeta na računalu i želite ga se riješiti, mogli biste se naći u situaciji da to bude teže nego što ste mislili. Ponekad, za određenim programima zaostaju njima pridružene komponente ili aplikacije treće strane pa je potrebno napraviti dubinsku instalaciju, u čemu će vam svakako pomoći TunesFix.

Povjerenje u ovaj program ulijeva i činjenica da je kompanija iMyFone postigla znatan ugled na internetu, te ju preporučaju brojni portali, među njima i neki vodeći portali za potrošačku elektroniku poput CNeta, TechRadara, PCWorlda i Macworlda, a lista se nastavlja. Osim toga bitan je i dizajn programa, a ovaj je pročišćen, u bijelo-plavim nijansama nalik iTunesu te izgleda kao njegov produženi dio. TunesFix je kako smo vidjeli vrlo jednostavan za korištenje i od korisnika zahtijeva samo klikanje, a program će se sam pobrinuti za sve probleme koji se eventualno kriju u pozadini i ometaju ispravan rad iTunesa.

Kao takav vrlo je koristan kao instant rješenje ali je dobar i za zadržati ga na računalu jer pomaže u čišćenju zaostalih i zastarjelih podataka i datoteka te omogućuje neometan rad iTunesa koji često muku muči s kompatibilizacijom na Windows OS, obzirom da je programiran prvenstveno za Mac računala, a zatim prenamijenjen za Windowse jer mnogi korisnici iPhonea nisu u potpunosi upleteni u mrežu Appleovih proizvoda te i dalje koriste Microsoftov operativni sustav. Programi poput TunesFixa su uvijek dobra vijest jer olakšavaju računalni rad svima, pa i potpunim amaterima koji ne moraju znati puno više od toga da slijede upute i tako riješe poteškoće koje su inače izvan njihovih granica znanja ili prakse. Ako želite saznati više, posjetite službene stranice na kojima ćete pronaći više informacija.

>> Skini besplatnu trial verziju TunesFix

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh