Geekmaxi
Web & IT

Programer iz Japana izbrisao svoje lice pomoću iPhonea X

Kao što svi znamo, Apple je sredinom rujna lansirao dugoočekivani pametni telefon iPhone X. Ovaj smartfon donosi neke zanimljive nove funkcije, među njima i Face ID, tehnologiju prepoznavanja lica. Značajka Face ID na iPhoneu X primila je puno negativnih ocjena od korisnika.

Na stranu kontroverzije, ova značajka se pokazala i genijalnom jer se njome možemo poigravati. Programeri nastoje iskoristiti Face ID na nove načine, a prije nekoliko dana programer iz Japana je iskoristio ovu značajku kako bi u potpunosti izbrisao svoje lice.

Programer igara Kazuya Noshiro (@noshipu) uspio je učiniti svoje lice prozirnim koristeći hardver Face ID-a. Noshiro je ovaj trik nazvao „optička kamuflaža“, a uspio je obrisati čitavo lice osim očiju i usta.

Zapravo, Noshiro je napravio aplikaciju na Unityju, platformi za razvoj igara. pomoću platforme Unity za razvoj igara. Objavio je kratki isječak na Twitteru u kojem je pokazao trik. No, nije rekao kako je to uspio.

Jedan od njegovih followera na Twitteru pitao ga je je li koristio prethodno snimljenu snimku pozadine. Kazuya Noshiro na to je odgovorio: „Točan odgovor“. „Jezivo je. Ne znam za što se može iskoristiti“, napisao je.

Kazuya Noshiro je izvršni direktor tvrtke ViRD specijalizirane za igre virtualne i proširene stvarnosti. Pa, čini se da trik djeluje, i mogao bi donijeti nešto novo u svijet proširene stvarnosti.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh