Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Prvi pametni telefon s holografskim ekranom je sve bliže

Proširena stvarnost

Red Hydrogen One je bio najavljen još prošle godine kao prvi holografski mobitel, ali sve je bilo dosta tajnovito osim podataka da će, recimo, operativni sustav biti Android. Sada, srećom, ima više vijesti.

Nesvakidašnji zaslon će biti moguće koristiti baš kao i svaki drugi, no ono što će ga izdvajati od ostalih je prilagođenost pregledavanju i stvaranju holografskog sadržaja ili sadržaja proširene stvarnosti (Augmented Reality), bez potrebe za ikakvim specijaliziranim naočalama.

3D prikaz će biti postignut korištenjem nanotehnologije između LCD ekrana i pozadinskog osvjetljenja. Svejedno, nije moguće baš bilo što prikazati tim načinom: sadržaj će također morati podržavati prikaz.

Zato su u kompaniji Red pokrenuli platformu s koje će se preuzimati filmovi i TV serije, a i razvili su tehnologiju za konvertiranje 2D u 3D sadržaj.

Taj isti zaslon će biti dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetara) i razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela.

Audio će, zbog 3D obrade zvuka, biti blizu iskustvu slušanja sa slušalicama.

Nema previše podataka o kamerama, koje bi trebale biti strahovito bitan adut (jer Red primarno proizvodi tehnološki moćne kamere), jedino se govori kako će imati dvostruke kamere s obje strane.

Važna najavljena osobina ovog mobitela je modularnost, što znači mogućnost micanja i zamjene određenih dijelova prema želji korisnika. Priča se da će dio toga biti korištenje raznih objektiva koje proizvode Fuji, Canon, Nikon, Leica i sl.

https://www.youtube.com/watch?v=YDcvmGf0zr4

 

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

U pauzama između skandala i problema u vezi s privatnošću svojih korisnika, Facebook nas ponekad iznenadi zaista sjajnim opcijama. U ovom trenutku najveći hit...

Fun & Lifestyle

Ove zime nema baš snijega ali dobro je znati za u buduće.

Hi-tech

Budućnost neće biti blaga prema postolarima i vulkanizerima

Gadget

Printanje na papiru odavno je ušlo u našu svakodnevnicu i svi smo upoznati s napretkom koje je donijelo bezbrižno i lako umnožavanje omiljenog teksta,...

Oglašavanje