Slike

Prvi službeni Batmobile ikada napravljen odlazi na aukciju

Ako ste pravi ljubitelj starijih Batman stripova tada za vas postoji samo jedan Batmobile, a to svakako nije Zack Snyderov model ili Christopher Nolanova pila. To uostalom čak nije niti Tim Burtonova limuzina ili legendarni Lincoln iz 60-ih koji se je koristio u TV seriji u to vrijeme. Pravi Batmobile je tek nedavno otkriven, a radi se o Oldsmobilu iz 1956. g. koji je inače ručno napravljen.

Inače navedeni Oldsmobil je prvi službeni licencirani Batmobile koji se sada nalazi na aukciji s početnom cijenom od 90.000$. Ovaj Batmobile je inače pravi primjer dizajna koji se je koristio u 40-ima. Prema navodima Aukcijske kuće Heritage Auctions ovaj Batmobile je dizajniran i napravljen od strane 23-godišnjaka Forresta Robinson.

2241946-1943b20_batmobile.0

Projekt je završio 1963. g. nakon što je prilagodio karoseriju od Oldsmobila 88 iz 1956. g. prema svojoj ideji. U sljedeće tri godine Batmobile je obišao cijelu zemlju kao službeno promotivno vozilo, da bi nakon toga pao u zaborav sljedećih 50 godina. Gdje je 2008. g. ponovo obnovljen i trenutno traži novi dom.

lf-8_verge_super_wide

lf-9_verge_super_wide

Izvor theverge

Komentiraj

Odgovori

Vrh