Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Prvi službeni Batmobile ikada napravljen odlazi na aukciju

Ako ste pravi ljubitelj starijih Batman stripova tada za vas postoji samo jedan Batmobile, a to svakako nije Zack Snyderov model ili Christopher Nolanova pila. To uostalom čak nije niti Tim Burtonova limuzina ili legendarni Lincoln iz 60-ih koji se je koristio u TV seriji u to vrijeme. Pravi Batmobile je tek nedavno otkriven, a radi se o Oldsmobilu iz 1956. g. koji je inače ručno napravljen.

Inače navedeni Oldsmobil je prvi službeni licencirani Batmobile koji se sada nalazi na aukciji s početnom cijenom od 90.000$. Ovaj Batmobile je inače pravi primjer dizajna koji se je koristio u 40-ima. Prema navodima Aukcijske kuće Heritage Auctions ovaj Batmobile je dizajniran i napravljen od strane 23-godišnjaka Forresta Robinson.

2241946-1943b20_batmobile.0

Projekt je završio 1963. g. nakon što je prilagodio karoseriju od Oldsmobila 88 iz 1956. g. prema svojoj ideji. U sljedeće tri godine Batmobile je obišao cijelu zemlju kao službeno promotivno vozilo, da bi nakon toga pao u zaborav sljedećih 50 godina. Gdje je 2008. g. ponovo obnovljen i trenutno traži novi dom.

lf-8_verge_super_wide

lf-9_verge_super_wide

Izvor theverge

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje