Razno

Prvotravanjske tehno šale iz 2019.

Evo čemu smo se smijali ove godine

Foto: YouTube

Malo koji brand propusti priliku za tradicionalnu dozu prvotravanjskog humora. Svi ste već čuli za Googleov tulipan, no ima još simpatičnih ideja. Koji je vaš favorit?

Posebna traka

Foto: Twitter

Zamislite da postoje posebne trake za korisnike pametnih telefona koji nikad ne gledaju ispred sebe? Fotografija bečkog javnog prijevoza koja je i objavljena na službenom Twitteru pokazuje na podu jasno označenu traku za zaluđenike s mobitelima u ruci. Koliko domišljato, toliko je i pomalo jezivo kad spoznamo da živimo u svijetu u kojem ovakva traka zbilja i može postojati.

Uznemirujuća sova

Duolingo je poznat po podsjećanju korisnika da moraju izvršiti svoj dnevni zadatak vježbanja jezika. Ovaj put su otišli korak dalje pa su predstavili stvarnu verziju svoje maskote – zelene sove. Divovska zelena maskota bi tako trebala u stvarnom životu korisnicima banuti u svim mogućim socijalnim situacijama.

Izbjegavanje scena seksa

Pitanje je ima li što gore od scena seksa u filmu ili seriji koje gledate s roditeljima. Upravo zato su na BBC-jevom iPlayeru predložili gumb koji će služiti za preskakanje takvih scena i izbjegavanje neugodnosti.

Provjera visine

Foto: Tinder

Tinder je najavio kako će u nastojanju da spriječi muškarce da lažu o svojoj visini uvesti – mjerenje visine. Svi bi se muškarci tako trebali fotkati pokraj neke poznate građevine, a Tinder bi uz pomoć tehnologije izračunao je li visina koju su naveli u profilu točna ili lažna. Oni koji bi naveli istinite podatke dobili bi i određenu oznaku na profilu. Za narednu godinu bi možda mogli obmanuti ženske korisnike neodobravanjem fotografija s previše šminke.

Dron koji šeće pse

Foto: YouTube

Thumbs Up kompanija za prodaju gadgeta je predstavila svoj dron koji – šeće pse umjesto korisnika. Dok je vlasnik udobno zavaljen u svom domu, dron obogaćen mirkofonom, kamerom i specijalnom “tehnologijom za šetanje pasa” uspješno vani operira situacijom.

Komentiraj

Odgovori

Vrh