Geek Stuff

Putuješ negdje? Ne zaboravi ponijeti ove stvari sa sobom

Ljetni mjeseci za mnoge od nas znače povećano vrijeme kretanja, izlaženja, bivanja na ulicama i posjećivanja raznih domaćih i stranih lokacija, s preferencijom plaža i obalnih područja ili visokih i gorskih hladnih predjela u kojima ćemo se skloniti od tekovina svijeta u šuštaje lišća. Neki pak jedva čekaju upasti u vrevu grada i kretati se među licima i jezicima drugih nacija.

U našim bjegovima i avanturama bit će nam potrebni brojni alati i instrumenti koji će naše kretanje učiniti lakšim, zabavnijim i svrsishodnijim.

Dio tog instrumentarija poziva ovaj put iz trgovine GeekBuying, koja je predstavila putnu opremu s cijenama sniženima i do 70 posto. Cjelokupnu ponudu GeekBuyinga možete pogledati ovdje.

Tu se nude svakakve sitnice, korisne i manje korisne stvari, neke koje se očito priklanjaju putničkom načinu života, i neke koje sa sobom možete ponijeti i u običan život.

Prije svega, spomenut ćemo najzanimljiviju ponudu, a to je Youdao višejezični prevoditelj s ekranom, koji možete nositi u džepu i izvaditi kad vas netko pita za smjer ili vama trebaju upute do restorana u gradu na španjolskoj obali. Teško je odoljeti ovakvom uređaju, a obzirom da se radi o tehnologiji koja još uvijek nije u masovnoj uporabi i nailazi na poprilične teškoće (nije lako pohvatati strukture i značenja jednog jezika, ni čovjeku, a kamoli stroju koji nema smisla za humor ni osjećaja za jezične nijanse, ne može prepoznati sarkazam i ne može tumačiti prenesena značenja i određene izraze) – ne može se očekivati nepogrešiv rad ali bi moglo biti jako, jako zabavno, da i ne spominjemo da je i dalje vrlo korisno! Svakako, prevoditelj je pomagač u vašoj komunikaciji, koju ipak prvenstveno morate voditi sami, ali – uz prevoditelja ćete možda lakše i pristupiti. Bar ćete imati foru za početak razgovora, a ostatak je na vašoj mašti. Nažalost, nema podršku za hrvatski jezik, ali obrađuje 27 drugih jezika, većinom indoeuropskih. Jako zanimljiv uređaj na GeekBuyingu je sada i nešto jeftiniji, pogledaj ponudu ovdje.

Napokon, tu je i izvrsna Yi 4K Plus akcijska kamera s kojom se ne može pogriješiti. Ona sama nije izgrađena da bi proizvodila zrnaste fotografije i snimala maglovita i tiha videa. Ne, ona ima oštro i detaljno snimanje u 4K rezoluciji sa 60 sličica u sekundi. Oduševljava i svojim dimenzijama koje su jako kompaktne. Njenu “suvremenost” garantiraju i USB 3.0 utor i podrška za Bluetooth 4.0 koje se može vidjeti samo na novijim uređajima. Osim navedenog, ova kamera se povezuje s drugim uređajima i putem 2.4G/5G interneta. Čipset je najnoviji Ambarella H2, zapravo prvi 14nm SoC za obradu videa. Zbog toga predstavlja znatan korak u odnosu na prethodne generacije, a uz brže i glađe performanse dostavlja i bolju energetsku učinkovitost. Senzor kamere je kvalitetni 12-megapikselni Sony IMX377 sa širokokutnom lećom i otvorom blende f/2.68. Ovakva kamerica ide s vama na putovanja pod nazivom najboljeg prijatelja ili nikako drukčije. Uistinu, morate je voljeti jer zbog njene praktičnosti, visokih funkcija unutar malog kućišta, može popratiti događanja oko vas koja vi i ne stignete zamijetiti. Ne propusti ništa, naruči 4K akcijsku kameru iz trgovine Geekbuying putem ove poveznice.

Primjer rada Yi 4K+ kamere:

 

A kad se već krećemo ovim cjenovnim rangom, teško je zaobići spomenuti i prekrasan Xiaomijev mehanički sat o kojem ćete htjeti znati više kad vidite kako izgleda. Ovaj sat će više nego ikoji drugi istaknuti analitičku narav osobe i ljubav prema tehnologiji i stojnom radu. Ovaj sat će, možda više nego ijedan drugi, istaknuti složenost vremena. Pronađite ga na ovom linku.

Sad možemo prijeći i na sitnice, odnosno stvari koje koštaju manje od 30 dolara. U ponudi trgovine GeekBuying nalazi se i jedan osobiti pametni sat, Makibes G03S koji vas neće razoružati svojim dizajnom, ali sve što mu nedostaje u izgledu nadoknadit će u mogućnostima, što je svakako bolja situacija ako vam je do performansi pametnog sata. Ovaj sat radi sve što rade i drugi pametni satovi, a od njega je jako lijepo što sva svoja mjerenja i druge informacije dostavlja na velikom LCD ekranu s premazom i u velikom fontu kako bi vam jako kratki pogled na sat otkrio odmah sve informacije koje vas zanimaju, koliko god da blješti nebo od Sunčeve energije. Dolazi s čipsetom Nordic52832, poveziv je putem Bluetootha 4.0 i kompatibilan s Android i iOS sustavima. Naravno, do određene je mjere i vodootporan te s njim možete roniti do 2 metra dubine, a sat može mjeriti otkucaje srca, potrošnju kalorija, uzorke spavanja i slično, ima GPS, nekoliko načina rada, prijenos notifikacija s povezanog mobilnog uređaja, analizu podataka, itd. Više informacija, kao i opcija naručivanja, očekuju te na ovom linku.

Nije to kraj ponude, cijelu ponudu možeš pogledati ovdje. Naše oko dozvala je još Xiaomijeva termosica Viomi zbog svog elegantnog i minimalističkog izgleda i zbog, naravno, popularnosti samog brenda. Termosica je dostupna u crnoj, bijeloj i zlatnoj boji (šampanjca) i izgleda prelijepo u svakoj. Materijal je nehrđajući čelik, termosica nudi inzulaciju toplih i hladnih napitaka, teži 300 grama i dimenzije su joj 6 x 6 x 24 centimetra. Termosice su također vrlo in, ekološki su svjesne i mogu se vidjeti na fakultetima, ali i u parkovima gdje ljudi biraju biti s pićem koje su pripremili sami kod kuće, umjesto sjedenja u kafiću u kojem možda i ne znate kakvog okusa može biti kava, i hoćete li ju zaista dobiti s hladnim mlijekom kako ste napomenuli. Eh, termosicom do novih životnih navika, termosicu Vioami pronaći ćeš ovdje!

Ako si frajer i briješ se, znaj da ti Xiaomi sprema revoluciju. Zhibai Mini je fantastični mali prijenosni brijač s dugotrajnom baterijom, od japanskog čelika i s njemačkim motorom, dakle još jedan uređaj koji stapa međunarodne uspjehe pod imenom jednog, kineskog brenda. Radi na suho i na mokro i, što je najbolje – radi i bez ogledala. Ima dvije rotirajuće glave s dva seta kružno postavljenih oštrica, teži 86 grama i minijaturan je u veličini, dimenzije su mu 5 x 2,5 x 6,3 cm, i ima klasičan minimalistički xiaomijevski dizajn. Idealan za brzinska podšišavanja na odmoru kad ti se ne da baviti se stvarima koje ti inače jedu sate u danu. Pogledaj ovaj brijač na ovoj poveznici, i odluči želiš li ga.

Možda pronađeš nešto drugo za sebe, provjeri ovu kreativnu i pragmatičnu ponudu ovdje i – uživaj u ljetu!

Komentiraj

Odgovori

Vrh