Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Razvili dronove koji predviđaju prirodne katastrofe

Istraživači su razvili sistem koji koristi mrežu dronova kako bi upozorio na predstojeće katastrofe. Tvrde kako nije bio izazov uspostaviti komunikaciju među dronovima, već napraviti dugotrajnu bateriju.

Obično dronovi ne izdrže više od pola sata u zraku, ali pametnijom raspodjelom resursa ovaj sistem traje tri do pet puta duže dok pokriva veliko područje.

Dronovi mogu također formirati Wi-Fi hotspot koji održava ljude online kad nema interneta.

Ovi dronovi-čuvari trebali bi biti relativno jeftini, čak jeftiniji od nekih profesionalnih dronova. Također su i otporniji od nekih sistema upozoravanja.

Tamo gdje se stanice za praćenje rijeka često urušavaju u poplavama i drugim prirodnim katastrofama, bespilotne letjelice mogu letjeti iznad kaosa sve dok imaju dovoljno snage.

Za razliku od mnogih istraživačkih projekata, ovaj sistem već ima kupca.

Vijetnamska uprava za upravljanje katastrofama koristit će mrežu bespilotnih letjelica kako bi pomogla u nadgledanju ekstremnih vremenskih prilika i stupanju u kontakt s hitnim službama.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Fun & Lifestyle

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio GIF koji prikazuje dron koji šeta psa, pa su mnogi pomislili da se radi o još jednoj montaži...

Hi-tech

Belgijanci imaju rješenja protiv razbacivanja smeća

Akcije

Evo, za vas imamo jednu Top10 listu iz Gearbest dućana, a u njoj možete naći i povoljnu ponudu Xiaomi 108MP flagshipa ekskluzivno na Gearbestu,...

Akcije

Na Smartus.hr započela je rasprodaja povodom Halloweena. Na sniženju su uređaji iz nekoliko kategorija; mobiteli, TV-i i TV Boxovi, električni romobili, stvari za dom...

Oglašavanje