Konzole

Retro gaming opet je u modi – igraj se u starome ruhu!

Zanimljiv je trend koji je Nintendo pokrenuo svojom serijom starih konzola; ako niste znali, na tržište su stavili minijaturne verzije danas već drevnog NES-a i Super Nintenda, koji su naišli na vrlo lijep odjek kod publike. Stari gameri zaželjeli su se dobrog, starog feelinga s kraja ’80-ih i početka ’90-ih, kad su klinci širom svijeta žudjeli za prvim Super Mariom.

Već smo pisali o kopijama te konzole koje se mogu još uvijek za vrlo mali iznos kupiti na Tomtopu, a sad je stigla nova doza nostalgije: gamepadi u obliku onih sa Super Nintenda, konzole koja je žarila i palila prije punih četvrt stoljeća.

SF30 neodoljivo podsjeća na original s kraja prošlog stoljeća, s tim da je tek dizajnom ostao u prošlosti. Bežično će se povezati s vašim SNES classic Edition uređajem jer posjeduje vlastitu bateriju (na raspolaganju je i USB kabel za one željne ekstremne nostalgije), a ako ga nemate, nemate niti problema. SF30 možete upariti i s PC-jem ili bilo kojim Android uređajem i igrati retro-igre s kontrolerom stvorenim baš za njih. Ponudu za njega pogledajte na ovoj poveznici i iskoristite kupon SF30, jer njime cijena pada za sedam dolara.

Naprednija varijanta toga gamepada zove se SF30 Pro (tko bi rekao). Već na prvi pogled se vidi kako se radi o jačoj inačici, jer posjeduje čitav set dugmadi prilagođenih i modernim naslovima. Tu je i Bluetooth, vibracija, ugrađena baterija te USB tip C. Osim izgledom svidjet će se i ugođajem pri upotrebi, jer je vrlo lagan. Ponudu za njega pogledajte ovdje. Pritom ne zaboravite na kupon TSF30PRO jer njime ćete cijenu spustiti za devet dolara.

Na kraju još jedna zgodna sitnica za sve entuzijaste: kućište u obliku NES konzole za Raspberry Pi. Ovime je ikona retro-gaminga dobila priliku da udomi računalni sustav po mjeri i želji korisnika pri čemu nema puno biranja; ovo je kućište kompatibilno s Raspberry Pi 3, Pi 2 i Pi 1 B+. Baš zbog namjene, popratna oprema donosi odgovarajući set kabela koji će pojednostaviti ugradnju Raspberryja u konzolu. Ponudu za ovo kućište pogledajte ovdje. I za njega imamo kupon: NESPI spušta cifru za pet i pol dolara.

 

Komentiraj

Odgovori

Vrh