Razno

Rotten Tomatoes radikalnim metodama u borbu protiv hejtera

Našli su oružje protiv onih koji bombardiraju niskim ocjenama

Rotten Tomatoes oštro kreće u borbu protiv bombardiranja namjerno niskim ocjenama. Evo čega su se dosjetili.

Prema svemu sudeći, a to znači prema njihovoj službenoj objavi, novosti su sljedeće. Na poznatoj stranici za filmske recenzije samo “provjerene” recenzije i ocjene će moći objaviti oni korisnici koji će pritom priložiti dokaz da su film uistinu i pogledali.
Rotten Tomatoes, naime, već neko vrijeme vodi bitke s hejterima koji na tu poznatu web stranicu odlaze nerijetko kako bi drastično snizili ocjenu filma koji im se zbog ovog ili onog razloga ne sviđa.

Najnovija metoda, dakle, traži eksplicitni dokaz. Pravilo će vrijediti za sve filmove, pogotovo one koji još nisu niti izašli.

Procedura koju se mora proći da bi se, primjerice, sljedećem Marvelovom filmu dodijelio palac dolje je sljedeća. Stranici se pošalje isječak računa zaprimljenog mailom u kojem se nalazi šifra na karti koja se podudara s kinom koje je posjećeno radi gledanja filma.

Opcija za nove provjerene ocjene i recenzije trenutno je ograničena na Fandango. Uskoro će im se pridružiti AMC Theatres, Regal Cinemas i Cinemark.

Dakako, ovo sve ne znači da će neprovjerene recenzije baš potpuno nestati s Rotten Tomatoesa – korisnici će ih samo moći filtrirati.

Komentiraj

Odgovori

Vrh