Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Crypto

Samsung će proizvoditi ASIC čipove za rudarenje kriptovaluta

Samsung je potvrdio da su počeli s proizvodnjom ASIC čipova za rudarenje bitcoina, ethera i drugih kriptovaluta.

Vijest o tome dolazi iz južnokorejskih medija u kojima su iznesene tvrdnje ta je Samsung ušao u suradnju s neimenovanim kineskim distribucijskim partnerom. Samsung već proizvodi memorijske čipove visokog kapaciteta za GPU-e, koji su zaslužni za grafiku računala ali se mogu iskoristiti i za svrhe rudarenja.

Tehnološki div priključuje se natjecanju u prostoru ASIC čipova, kojim dominiraju kineske tvrtke Bitmain i Canaan Creative, a obje surađuju s tajvanskim divom TSMC. Eksplozija kriptovaluta dodala je 350-400 milijuna dolara ionako impresivnim kvartalnim prihodima tvrtke TSMC.

Kako se Samsung uklapa u ovu jednadžbu, još se ne zna. Na osnovnoj razini, bit će rival TSMC-u za pozornost tvrtki koje grade i komercijalno prodaju dovršene proizvode za rudarenje. No, ako Samsungov potez dovede do novih partnerstva ili ako sami budu proizvodili hardver, mogli bi se natjecati i s tvrtkom Bitmain i ostalima.

Bit će potrebno sklopiti veliki posao na kriptotržištu kako bi se ostvario znatan utjecaj na Samsungove prihode. Južnokorejska tvrtka ostvarila je nevjerojatnih 69 milijardi dolara zarade u prodaji čipova u 2017. godini, čime je s trona skinula Intel koji tim tržištem vlada već 25 godina, i to uglavnom zahvaljujući industriji pametnih telefona.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Korisnici će dobivati Samsung Rewards bodove za svaku kupovinu koji izvrše karticom pomoću Samsung Pay-a

Crypto

Ne radi se o kriptovaluti u tradicionalnom smislu, već o sustavu nagrađivanja koji korisnike motivira da budu što aktivniji.

Biznis

Karticu će lansirati u suradnji s tvrtkom SoFi.

Web & IT

Internetom kruži priča kako je misteriozni haker navodno vratio 25 milijuna dolara samo dva dana nakon što ih je ukrao s platforme DForce, čije...

Oglašavanje