Geekmaxi
HiTech

Savršeno robotsko rješenje umjesto tapeta i naljepnica za zid

Robot koji vam može svaki dan slikati na zidu novo umjetničko djelo

Foto: Scribit

Tapete i naljepnice za zid će uskoro postati passe, jer Scribit robot je novo crno. Zašto ne imati svaki dan na zidu neko novo umjetničko djelo?

CRA, talijanski studio za dizajn u Milanu predstavlja inovativni spoj dizajna i tehnologije. U pitanju je mali robot koji u svega nekoliko minuta može nacrtati na zidu što god mu vlasnik zada. Tako može u jako malo vremena dosadan bijeli zid pretvoriti u umjetničko djelo te time predstavljati dobru alternativu unaprijed oslikanim naljepnicama i tapetama. Zašto? Zbog toga što iscrtano djelo ne mora biti trajno.

Možda najveća prednost ovog izuma je što za crtanje koristi markere koji se mogu brisati, stoga se vlasnik u svakom trenutku može predomisliti i ponekad promijeniti izgled crteža. Može čak svaki dan imati nešto drugo što će mu krasiti zid.

Kako napominju u CRA, Scribit na posve nov način prezentira digitalni sadržaj, jer ga je u stanju u svakom trenutku doraditi ili promijeniti. To je, primjerice, odličan modus operandi za restoran koji ima mogućnost u svakom trenu promijeniti jelovnik ili za pak financijsku instituciju i promjenjive informacije o cijeni valuta ili dionica.

Foto: Scribit

Sama instalacija Scribita je jednostavna i brza. Dovoljno je pet minuta, prazan zid, dva čavla i utičnica. Iz CRA uvjeravaju da Scribit može dobro crtati po kakvoj god površini poželite– od stakla do gipsanih ploča.

Njihova filozofija je da previše vremena provodimo pred raznim ekranima – televizorima, računalima, tabletima ili telefonima. Njihov proizvod je prava jedna alternativa ekranu u vidu robotskog sustava koji crta po vertikalnoj površini.

Ovo čudo ima svega 20 centimetara u promjeru i 8 centimetara debljine, a napravljeno je od aluminija, tako je pojasnio Carlo Ratti, jedan od autora Scribita.

Scribit će i službeno biti predstavljen 16. travnja na svjetskom sajmu dizajna Salone del Mobile u Milanu, a službena crowdfunding kampanja će biti lansirana 5. lipnja 2018. godine.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh