Geekmaxi
Geek Stuff

Scenarij za biografski film o Steveu Jobsu piše oskarovac

Sony Pictures je uposlio oskarovca Aarona Sorkina da adaptira prošlogodišnju biografiju osnivača Applea Stevea Jobsa koju je napisao Walter Isaacson. Prošle godine je Sorkinov scenarij za film “Moneyball” nominiran za Oscara, a 2010. godine dobio je “zlatni kipić” za adaptaciju filma “Social Network” koji govori o početcima rada Facebooka i njegovom osnivaču Marku Zuckerbergu.

Prije toga, Sorkin je bio jako uspješan u seriji “The West Wing”, na račun koje je i “pokupio” par Emmyja. Aaron je također napisao scenarij za film “A Few Good Men” iz 1992 godine. Film je nominiran za četiri Oscara, a u njemu su fantastične uloge odradili Tom Cruise, legendarni Jack Nicholson i Demi Moore. Angažiranje Sorkina stiže mjesec dana nakon što je Ashton Kutcher odlučio glumiti u drugom filmu o tvorcu velikog tehnološkog carstva.

Ova dva filma nisu prva koja će portretirati Stevea Jobsa na velikim ekranima. Već 1999. godine Noah Wylde je utjelovio lik Stevea Jobsa u TV filmu “The Pirates of Silicon Valley” .

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh