Geekmaxi
Gaming

Selidba video igrica na pametne telefone kao recept uspjeha

Ako je mogao Nintendo…

Foto: Pixabay

Teško je zaboraviti odjek Pokemon Go igre kad se pojavila na tržištu. Nintendo je tako iz mrtvih digao jednu igru prijašnjih vremena i sasvim drugog karaktera, i to na način da ju uskrsne u sasvim drugom obliku. U Nintendu su naprosto okušali sreću pa je video igrica u novom obliku spojena s modernom tehnologijom proširene stvarnosti i na kraju se pokazalo da je to itekako urodilo plodom.

Prema dostupnim podacima je ta kompanija na igri Pokemon Go zaradila više od 1.2 milijarde dolara. Bio je to prilično dobar pokazatelj da je selidba igre na pametni telefon svakako dobar potez i da je budućnost za tako nešto vrlo vjerojatno rezervirana i za male ekrane.

Nakon toga su plasirali i igraću konzolu Switch koja je omogućila igranje igara na malim ekranu, ali se isto tako mogla spojiti na veliki zaslon i omogućiti taj užitak i za više osoba.

Nedavno je Nintendo dao izjavu da će se u budućnosti okrenuti proizvodnji igara za pametne telefone i općenito uređaje s manjim zaslonima. Drže da su korisnici sve više skloni igranju na manjim zaslonima i da će tržište toga jamačno rasti u nadolazećem periodu.

Ideja im je da odjel mobilnih igara dignu na veću razinu i to toliko da oni samostalno ostvare zaradu od milijardu dolara.

Ako je suditi po prvoj spomenutoj uspješnici, to jamačno neće biti veliki problem, jer se čini da je Nintendo otkrio svoju zlatnu koku. Spajanje pametnih telefona, proširene stvarnosti te video igre u jedno se danas doima dobrim receptom za uspjeh.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh