Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Stiže nešto kao Uber, ali za hranu

Domaća aplikacija CookUp

Ono što je Uber za prijevoz, CookUp bi mogao postati kad je posrijedi prehrana. Korisnicima bi omogućavao da naruče hranu od registriranih pružatelja usluga, među kojima su profesionalci, food blogeri, kuhari amateri ili domaćice.

Preko videopoziva, usto će moći i razgovarati s chefovima. Aplikaciju za globalno tržište razvio je tim digitalne agencije Mint Media iz Dubrovnika.

“CookUp će korisnicima omogućiti uživanje u kvalitetnom obroku, a kuhari entuzijasti će tako svoja znanja i vještine prezentirati tržištu pa će si moći osigurati dodatan izvor prihoda”, izjavio je Ivan Ivušić, izvršni direktor projekta.

Projekt bi prvo trebao zaživjeti u Kaliforniji, a onda se proširiti na ostala tržišta, uključujući i našu zemlju, no tome će prethoditi online kampanja za prikupljanje novca za plasiranje projekta, i to u kriptovalutama.

“Transakcije unutar aplikacije također će se odvijati razmjenom CHEF tokena, razvijenih na blockchain tehnologiji“, izjavio je Ivušić i dodao da će tri posto ukupnog prihoda projekta biti donirano organizacijama koje se bore protiv gladi u svijetu.

“CookUp otvara novo tržište, slično je, primjerice, napravio Airbnb jer je drukčije iskustvo odsjesti u nečijem domu, nego u hotelu. Vjerujem kako će i korisnici u CookUpu prepoznati priliku da skrenu pozornost na usluge koje nude. CookUp Chef može, primjerice, uz pripremu jela održavati i edukacije videopozivima unutar aplikacije i tako se približiti korisnicima. Reakcije su zasad pozitivne, a imamo i podršku svjetskih gastronomskih stručnjaka. Projektu se nedavno pridružio kao savjetnik i Steven Pieters, iskusni chef svjetske karijere”, pojašnjava Ivušić.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Apps & Software

Prošle godine Google je predstavio Android aplikaciju, nazvanu Bolo, koja je pomagala djeci u Indiji naučiti čitati. Sad je ta aplikacija proširena i dostupna...

Apps & Software

Ovakva suradnja nikada u povijesti njihovih međusobnih odnosa nije zabilježena. Američki tehnološki giganti Google i Apple objavili su da zajedno rade na naprednoj platformi...

Apps & Software

Francuska vlada priopćila je kako radi na pametnoj aplikaciji koja bi trebala pomoći usporavanju širenja koronavirusa. Aplikacija će navodno upozoravati korisnike ako se nalaze...

Oglašavanje