Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Što su web stranice za usporedbu – Matchbanker.hr

Jeste li se ikada zapitali kako možete uštedjeti vrijeme tražeći najpovoljnije ponude na tržištu? Obilaženje svake trgovine pojedinačno sigurno nije najbolja opcija za to. Tu nastupaju web stranice koje za vas okupljaju proizvode i omogućuju vam da ih lako usporedite.

Web stranica za usporedbu je tražilica koju kupci koriste za filtriranje i usporedbu proizvoda na temelju cijena, karakteristika, recenzija i drugih kriterija. Većina platformi za usporedbu prikupljaju podatke o proizvodima od različitih trgovaca, ali ne prodaju samostalno te proizvode. Umjesto toga, novac zarađuju ugovorom o affiliate marketingu.

Platforme za usporedbu imaju ogroman doprinos u širenju trenutne e-commerce industrije.

Prema istraživanjima, affiliate marketing je postao značajan kanal za povećanje prodaje. Procjenjuje se da će američka affiliate marketing industrija između 2015. i 2020. godine postati industrija vrijedna 6,8 milijardi dolara. Platforme koje affiliate mreže nude oglašivačima i prodavačima u mnogim su slučajevima glavni generatori prodaja, te nude osiguranje kvalitete za obje strane.

Povijest platformi za usporedbu

Prva šire priznata platforma za usporedbu bila je BargainFinder, koju je 1995. razvio Andersen Consulting (današnji Accenture). Tim, kojeg je vodio istraživač Bruce Krulwich, stvorio je BargainFinder kao eksperiment i lansirao ga bez obavještavanja web trgovina čije su proizvode oglašavali. Ishod je bio vrlo uspješan. Prema Krulwichu, u prvih tjedan dana od lansiranja zabilježeno je prosječnih 2000 posjeta dnevno.

BargainFinder je bila eksperimentalna aplikacija, koja je služila samo za testiranje. Unatoč tomu, može se smatrati demo verzijom platforme za usporedbu koju su mnogi sljedbenici kopirali.

Poslovni model

Web stranice za usporedbu proizvoda i cijena obično ne naplaćuju korisnicima ništa za upotrebu web stranice. Umjesto toga, ostvaruju prihod partnerstvom s trgovcima navedenim na njihovom popisu. Ovisno o poslovnom modelu određene web stranice za usporedbu, trgovci plaćaju naknadu da budu uključeni na popisu, plaćaju svaki put kada korisnik klikne na njihovu web stranicu, ili plaćaju svaki put kada korisnik izvrši određenu radnju na njihovoj web stranici – na primjer kada nešto kupi ili kada se registrira emailom.

Osim uspoređivanja opipljivih dobara, neke web stranice uspoređuju cijene usluga kao što su osiguranja, telefonski računi i transferi novca.

Što je Matchbanker

Matchbanker je jedna od novijih web stranica za usporedbu na hrvatskom tržištu, a bavi se usporedbom kreditnih opcija. Na našoj stranici Matchbanker.hr možete pronaći popis raznoraznih ponuda trenutno dostupnih na tržištu, te ih jednostavno razmotriti i odlučiti o najpovoljnijoj.

Matchbanker je stvoren s namjerom olakšavanja potrage zbunjenim korisnicima koji nemaju mnogo prijašnjeg iskustva s kreditima. Na platformi ćete osim popisa ponuda pronaći i detaljne informacije o različitim opcijama, savjete za odabiranje, vodič za prijavljivanje te brojne korisne savjete uz koje ćete se zaista početi osjećati kao stručnjak u kreditima.

Ulaženje u obvezu kredita je dovoljno stresno samo po sebi, tako da barem proces potrage može biti lagan i bezbrižan. I jesmo li već spomenuli da je proces pozajmljivanja novca preko Matchbankera u potpunosti pouzdan i siguran? Provjerite našu ponudu brzih kredita već danas!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje