Geek Stuff

Svaki deseti Amerikanac misli da je HTML spolno prenosiva bolest

Foto: CNN

Jeste li znali da svaki deseti Amerikanac misli kako je HTML kod spolno prenosiva bolest? Donosimo vam zanimljivo istraživanje o tehnologiji, provedeno među 2,392 punoljetnih ispitanika u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nasumično odabranih 2,392 Amerikanaca podvrgnulo se ispitivanju o tehnologiji, ali i nekim općenitim stvarima u životu. Iako 61% njih smatra kako je nužno imati dobro znanje o tehnologiji, njihovi odgovori u konačnici su poražavajući. Osim već spomenutog podatka o HTML kodu, donosimo vam još nekoliko poraznih statističkih rezultata ispitivanja.

  • 15% ispitanika smatra kako je “Software” udobna odjeća
  • 18% je “Blu-ray” okarakteriziralo kao morsku životinju
  • 23% ispitanika vjeruje kako je “MP3” robot iz Ratova zvijezda
  • 12% ispitanih misli kako je “USB” akronim (kratica) za državu u Europi
  • 27% je odgovorilo kako misli da je gigabajt insekt iz Južne Amerike
  • 42% ispitanih je identificiralo matičnu ploču kao palubu na brodu za krstarenje

S obzirom na to da su prethodna istraživanja dokazala kako svaki četvrti Amerikanac ne zna da Zemlja kruži oko Sunca, te da polovica njih ne vjeruje u evoluciju, ne treba nas ništa više čuditi. Stoga, ako vam je čitanje ovih statističkih podataka na našim stranicama donijelo spolno prenosivu bolest zvanu HTML, odjenite neki “software”, i pravac kod doktora.  Tko zna, bolje i to, nego da vas je pojeo “Blu-ray”, ili upiknuo neki gigabajt.

Komentiraj

Odgovori

Vrh