Geekmaxi
Web & IT

Sve aplikacije i uređaji za praćenje bolesti

Foto: Pixabay

Liječenje raka

Studija s 357 pacijenata koji su primali tretman za rak glave i vrata je pokazala da su pacijenti koji su koristili pametni sustav praćenja CYCORE imali manje ozbiljne simptome vezane uz rak i njegovo liječenje u usporedbi s kontrolnom skupinom liječenom na klasičan način. Pametna tehnologija je pomogla pojednostaviti brigu omogućujući prepoznavanje i rješavanje nuspojava.

Nadzornik astme

ADAMM je nosivi pametni monitor koji otkriva simptome napada astme prije nego što počnu. Vibrira da obavijesti korisnika, a može istovremeno poslati i tekstualnu poruku skrbniku. Uređaj prati i upotrebu inhalatora te omogućava glasovno snimanje za bilježenje svih promjena ponašanja. ADAMM, naime, rabi algoritamsku tehnologiju koja uči što je ‘normalno’.

Aplikacija koja prati depresiju

Takeda Pharmaceuticals i platforma za mjerenje kognitivnog zdravlja Cognition Kit Limited istražili su mogućnosti Apple Watch aplikacije za praćenje i procjenu bolesnika s velikim depresivnim poremećajem (MDD). Utvrđeno je da dnevne procjene aplikacije odgovaraju detaljnijim testovima i ishodima o kojima su izvijestili pacijenti.

Parkinsonova bolest

Postoji aplikacija koja vlasnicima Appleovih satova omogućuje praćenje simptoma Parkinsonove bolesti. Aplikacija na iPhoneu prikazuje podatke u grafikonu s dnevnim i satnim kvarovima, kao i fluktuaciju simptoma iz minute u minutu.

Pametno kontinuirano praćenje glukoze

Kontinuirani monitor glukoze (CGM) je uređaj koji pomaže dijabetičarima da prate razinu glukoze u krvi nekoliko dana, uzimajući očitavanja u redovitim intervalima. Pametni CGM-ovi šalju podatke o razinama glukoze u krvi aplikaciji na iPhoneu, Androidu ili Apple Watchu. Aplikacija FreeStyle LibreLink također omogućuje daljinsko praćenje, što je posebno važno ako su oboljeli djeca ili stariji ljudi.

Test koagulacije

Roche je lansirao sustav za koagulaciju koji pacijentima omogućuje da preko Bluetooth veze provjere koliko brzo se stvaraju krvni ugrušci. Ovo je prvi uređaj takve vrste. Pomaže pacijentima da ostanu unutar svog terapijskog raspona i smanje rizik od moždanog udara ili krvarenja.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh