Razno

Svi vole online kupovine, pogotovo pod utjecajem alkohola

Amerikanci godišnje alkoholizirani potroše 45 milijardi dolara

Foto: BoredPanda

Noćna kupovina nije ništa neobično. Otkad smo se i u našoj zemlji riješili geoblokiranja sada mirne duše možemo kupovati čak i pod utjecajem alkohola, kao primjerice Amerikanci, koji tako godišnje potroše otprilike 45 milijardi dolara.

Zanimljiva anketa

Naime, američki portal The Hustle je proveo je anketu između 2000 ispitanika kako bi saznao sve o navikama “pijane” online kupovine. Riječ je, dakako, o opuštenoj internetskoj anketi, ne o znanstvenoj studiji. Rezultati su i dalje bili prilično zanimljivi.

Ispitanici su u nadmoćnom broju, njih 79%, odgovorili kako su u stanju alkoholiziranosti barem jednom dosad otišli na internet te u tom stanju obavili kupovinu.

Foto: Pixabay

Prosječni godišnji iznos koji su korisnici procijenili da potroše online trgovinama dok su pripiti iznosi čak 444 dolara. Iz toga se zaključuje da je industrija “pijane kupovine” u SAD-u na godišnjoj razini vrijedna oko 45 milijardi dolara (ako uzmu da u SAD-u alkohol konzumira oko 130 milijuna ljudi).

Najčešće se pijanim shoppingom bave žene (80%). Kategorije na koje korisnici “pod gasom” ostave novac su obično odjeća, filmovi, igre, tehnologija, hrana, knjige, ulaznice, oprema za dom, putovanja i sportska oprema.

Foto: BoredPanda

Gdje spiskati, pitanje je sad

Prvo mjesto za pijane američke kupce je Amazon, a u stopu ga slijede eBay, Etsy, Target i Walmart. Zanimljivo je što 85% Amerikanaca tvrdi da im alkohol povećava potrebu za impulsnom kupovinom. Njih je tek 6% izjavilo da obično, u trijeznom stanju, zažali takvu kupovinu.

20% kupaca obično vrati ono što su kupili pod utjecajem alkohola. Poslije pijanog kupovanja očito ima kajanja.

Što, dakle, ljudi kupuju na internetu kad su pijani? Odgovor na to pitanje dali su i članovi BuzzFeed zajednice. Kao što se može pretpostaviti, našlo se tu svakakvih ulova.

Ljudima se zna dogoditi da im se lažni urin učini kao zgodna stvar za spiskati 180 dolara. Drugi časte svoje kućne ljubimce suludim modnim detaljima.

Imate li vi kakvu sličnu pustolovinu za priznati?

Komentiraj

Odgovori

Vrh