Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Tko je i dalje lider u 5G tehnologiji?

SAD ga nije volio

Foto: iPlytics

Ova godina svakako nije bila najbolja koju Huawei pamti, to je jasno svima koji znaju sricati sintagmu “hladni rat”. Prva tema koja poslije nemilih događaja pobuđuje zanimaciju definitivno je problematika operativnog sustava i Kinezi su već izvještavali o tome, a svjetski mediji su prenosili.

Foto: Huawei

Što se, međutim, 5G tehnologije tiče, tu podaci pokazuju svoje. Ova multinacionalka je i dalje svjetski lider.

Foto: iPlytics

IPlytics je sve podatke o tome prikupio zaključno s prosincem prošle godine, mjesecima prije cijele drame kojoj je svijet svjedočio. U tom je trenutku Huawei kompanijama i organizacijama diljem svijeta itekako doprinosio po pitanju 5G tehnologije.

Precizno, riječ je o 11423 doprinosa diljem svijeta, znatno više nego Ericssonovih 10351. Na trećem mjesecu zasjela je Hisilicon, kineska kompanija u vlasništvu Huaweija, sa 7248 doprinosa u tehničkom smislu. Nokia je na 6878, a zatim Qualcomm s 4493. Tek potom slijedi Samsung s 4083 tehničkih doprinosa kompanijama i organizacijama u svijetu.

Kad je afera tek bila izbila, Huawei se oglasio sljedećim: “…to će samo ograničiti SAD na korištenje inferiorne, ali i skuplje alternative, čime će zaostajati u korištenju 5G tehnologija što će u konačnici narušiti interese američkih tvrtki i potrošača.”

Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti situaciju ovog trena kada Huawei nema pristup bogatim svjetskim državama koje se okreću konkurenciji. Svejedno i prije samo nekoliko mjeseci se potvrđeno pisalo o Huawei dominaciji po 5G pitanju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Iz Nokije su izjavili da su najveće 5G brzine prijenosa na testu dostigle 4,7 Gbps.

Biznis

Američko ministarstvo trgovine blizu je potpisivanja novog pravila kojim bi se američkim tvrtkama dozvolio rad s kineskim gigantom Huaweijem na uspostavljanju standarda za novu...

Hi-tech

Aktualna situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala je koliko je digitalna komunikacija bitna za sva područja života. Zato je Petar Hanke, član bečke gradske vlade...

Future

5G olakšava brzo i fleksibilno povezivanje, kako bi se osigurala dijagnostika i liječenje na daljinu.

Oglašavanje