Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

TOP 10 igara na temu zaraze i zašto ih igrati

S obzirom na to da se u ovom trenutku koronavirus širi i kod nas, neki će, a moguće i svi neko vrijeme provesti kod kuće ili u zatvorenom prostoru.

Baš zbog toga iznenada dobiveno vrijeme mogli bi iskoristiti tako što ćemo konačno odigrati neke od igara, koje smo prije preskočili iz tko zna kojih razloga.

Igre na temu zaraze nisu naš stav o tome da koronavirus treba olako shvatiti, naprotiv informirajte se putem službenih izvora, pratite situaciju i ponašajte se odgovorno prvo prema sebi, a onda i prema okolini.

Top 10 igara na temu zaraze je naš pokušaj da nekima od nas, olakšamo ovaj težak period, kroz koji svi prolazimo i koji će, očigledno trajati još neko vrijeme.

Važno je napomenuti da svaka od igara na svoj način širi i podiže svijest o tome da zlo ne smije trijumfirati i ne slavi nasilje niti tvorce virusa ili zaraza, nego ih pobjeđuje. Također, sve igre su uglavnom fikcija i nemaju osnove u realnom svijetu.

Naslove s liste možete igrati neke na mobitelima, a neke na računalima i konzolama. Neke su besplatne, neke od njih na popustu, a neke možete kupiti samo po punoj cijeni ili makar preuzeti djelomično kao neku DEMO verziju. Jasno vam je da su ovo sve “biseri“ ponude i iako postoje razlike u kvaliteti među njima, nećete pogriješiti koju god odaberete.

Svaku igru prati i službeni video, kako bi bolje shvatili o čemu se radi.

Top 10 igara na temu zaraze

10. Plague Inc.

Iako je na začelju liste, jedino vam ova igre (i njezini nastavci) pruža mogućnost da sami napravite biološki agens, da definirate vektore prenošenja i druge parametre i da zarazite kompletan planet.

9. Days Gone

Između ostalog, Days Gone je poznat po jedinstvenom izrazu za zombija – Freaker! Ova open world igra je PS4 ekskluziva, ali nadamo se da to neće zadugo ostati tako. Zombi apokalipsa i motoraška mitologija, divna kombinacija.

8. Prototype

Open world igra s vrlo zanimljivim virusom. Redlight je specifični patogen, koji totalno razbija molekularno-genetske strukture zaraženih, praveći od njih najrazličitije kombinacije čeljusti, pipaka, zuba i rogova.

7. Dying Light

Još jedan naslov na temu viralne zombi apokalipse. Dying Light je, prije svega, poznat po odličnoj parkour mehanici i fantastično dizajniranom okruženju zaraženog grada. Vrhunac igre su specijalni zombiji, puno moćniji od običnih, koji love samo noću. Nastavak bi trebalo izaći ove godine.

6. Tom Clancy’s The Division 1 i 2

Biološki terorizam! Umjetno stvorena kuga, koja se Amerikom proširila preko novčanica, dovela je do raspada vlasti i društvenih struktura u pogođenim gradovima. Umjesto zombija ili drugih mutanata, u igri se primarno borite protiv bandi zločinaca, koje, iz niskih pobuda, koriste tu groznu situaciju.

5. Left 4 Dead 1 i 2

Valve u svojem najboljem izdanju. Oba nastavka zombi-apokaliptične multiplayer pucačine za četiri igrača predstavljaju nešto najbolje što koncept kooperativnog multiplayer-a može ponuditi. Obje igre su slavne i po najstrašnijoj podvrsti zombija – vještici, zaraženom djetetu sa hiperdestruktivnim moćima.

4. Resident Evil 2 Remake

Remake Resident Evil 2 je sasvim sigurno najbolja singleplayer igra na temu zombi zaraze. Mogao bi ju jedino nadmašiti remake trojke, koji nestrpljivo očekujemo početkom travnja.

3. Bloodborne

Legendarna ekskluziva za PlayStation 4, djelo dizajnera Hidetaka Miyazakija, tvorca Dark Souls serijala, po mišljenju mnogih je najbolja Soulsborne igra. Karakter zaraze u igri je nadrealan – misteriozna kuga, mitologija krvi, magijske mutacije… Glasine tvrde da će se igra pojaviti i za PC.

2. A Plague Tale: Innocence

Ova inteligentna kombinacija šunjanja, taktike i akcije jedan je od većih sleeper hitova iz 2019. godine. Odlična stvar s dubokim porukama i još boljom gameplay mehanikom.

1. The Last of Us

Najbolja igra na temu epidemije, a ujedno ima i jedinstven karakter biološke pošasti, koja je počistila čovječanstvo. U pitanju je fungalna (gljivična) infekcija, koja izaziva nekontrolirane mutacije. Poanta igre je, ipak, ljubav koja pobjeđuje sve, čak i zdrav razum.

Neka to bude i naša poruka nakon ove liste. Odgovorno se ponašajte prema sebi i drugima i ne shvaćajte olako koronavirus!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Fun & Lifestyle

Cilj im je pružiti kupcima osjećaj sigurnosti...

Gaming

Osim što obožava igrati igrice, baka gamerica je i veliki kolekcionar konzola za igranje

Fun & Lifestyle

Ova zelena maska je jedan od 12 inovativnih projekata...

Biznis

Prvenstveno planiraju pokloniti pet milijuna maski stanovnicima Singapura...

Oglašavanje