Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Tvrtka traži lice za novu liniju robota, nude 130.000 dolara onome tko im ga ustupi

Imate “ljubazno i ​​prijateljsko” lice? Ne smeta vam ideja vašeg mehaniziranog blizanca koji čvrsto korača planetom? Mogli biste biti oko 130.000 dolara bogatiji.

Britanska inženjerska i proizvodna tvrtka Geomiq poziva ljude koji su zainteresirani da budu lice novog „najmodernijeg humanoida“ kojeg gradi neimenovana tvrtka.

U njihovom oglasu navedeno je da se traži .’ljubazno i ​​prijateljsko’ lice koje bi bilo doslovno lice robota nakon što krene u proizvodnju. Dakle, traži se lice stvarne osobe koja je spremna prodati prava na izgled svog lica, kako bi se ono moglo pojaviti na tisućama budućih proizvedenih robota diljem svijeta.

Na ovoj liniji robota se radi već 5 godina, a služit će kao prijatelji i društvo starijim osobama.

Iz tvrtke Geomiq pojašnjavaju kako je projekt privatno financiran, te da ne mogu otkriti puno detalja.

Oglas ne precizira parametre dobi ili spola, već samo poziva zainteresirane da pošalju fotografiju svog lica putem e-pošte, i time si povećaju šansu da postanu bogatiji za oko 130.000 dolara (oko 860.000 kuna). Kandidati koji dođu do sljedeće faze izbora, dobiti će sve detalje o projektu, a ostali neće biti ni kontaktirani.

Sporazum o neobjavljivanju potpisan s dizajnerom robota i investitorima, nameće tajnovitost cjelokupnog projekta, pa su informacije koje tvrtka pruža vrlo šture.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Na ulicama Tunisa pojavio se policijski robot koji patrolira kako bi se uvjerio da građani te zemlje poštuju karantenu tijekom epidemije koronavirusa. Kada primijeti...

Hi-tech

Istraživači na jednom od najvećih kineskih sveučilišta konstruirali su robota za kojeg kažu da može spasiti živote tijekom epidemije koronavirusa. Stroj se sastoji od...

Future

Grupa istraživača sa Sveučilišta u Osaki stvorila je hiperrealistično dijete-robota, koji je sposoban reagirati na bol izazvanu strujom u dodiru s kožom. Robot pod...

Future

Biste li i vi pristali na seks s robotom?

Oglašavanje