Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Twitch kopirao Facebookov News Feed, statuse uveo u WhatsApp

Svakim danom društvene mreže su sličnije, a u posljednje vrijeme sve češće ih slijede i drugi popularni servisi. Posljednji primjeri takve politike su WhatsApp i Twitch, koji su u posljednjem osvježenju uveli neke novosti karakteristične za Facebook.

Ako aktivno koristite WhatsApp, sigurno ste već primijetili da od druge polovice prošlog mjeseca aplikacija sadrži novu mogućnost. Radi se o Statusima. Istina, i prije je ovaj servis nudio mogućnost promjene statusa, no samo teksta. Sada je ta mogućnost nadograđena, te više sliči na statuse s društvenih mreža poput Facebooka. Ili još bolje, Instagrama i Snapchata.

Dakle, od sada je moguće putem WhatsAppa, unutar opcije statusa, objaviti tekst, video i običnu ili animiranu sliku (gif). Status će biti dostupan 24 sata, nakon čega se trajno briše, a pozitivna stvar u cijeloj priči je da čak i statusi sadrže “end-to-end” enkripciju.

Twitch kopirao Facebookov News Feed

WhatsApp je u vlasništvu Facebooka, stoga ovakve izmjene ne trebaju čuditi. No, pomalo iznenađujuća vijest dolazi sa streaming servisa Twitch. Oni su prije dva dana na svojem blogu predstavili Pulse, novi izgled naslovnice koja neodoljivo podsjeća na News Feed koji poznajemo s Facebooka.

Svaku objavu koju Streameri objave na svom kanalu, prikazivat će se i na Pulsu. To znači da će, osim interakcije s prijateljima i redovnim pratiteljima, lakše ostvariti kontakt i s onima koji ne posjećuju često njihov kanal.” – obrazlažu iz kompanije.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Amazon će pokrenuti službeni TwitchSports kanal i posebnu kategoriju namijenjenu tradicionalnim sportovima.

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Oglašavanje