Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Twitter patentirao drona s kamerom

Godinama nakon što su svoj servis i ikonografiju utemeljili na pticama Twitter je svojem servisu odlučio i doslovno dati krila i poletjeti.
Novi patent koji su zatražili ovog ljeta odobren je u četvrtak te pokazuje da društvena mreža razvija planove o kameri spojenoj na internet kojom će korisnici Twittera moći upravljati preko svog korisničkog računa pomoću tweetova!
No, dronom neće upravljati samo jedna osoba.
Dron će pomoću algoritma odabrati neku od naredbi koju su korisnici uputili, što će se vjerojatno pretvoriti u kaotičan i nepredvidljiv let.
Sličnu ideju već su imali korisnici Twitcha,popularne stranice za streaming video igara, koji su ovo ljeto pokrenuli igru kojom su upravljali korisnici koji su gledali stream što se pretvorilo u kaotično iskustvo za igrače i gledatelje.

Iako su službeni dokumenti patenta dostupni javnosti, iz Twittera su odbili komentirati planove za produkciju ovog drona a njihov glasnogovornik je kao službenu izjavu dao samo dvije riječi; ”drone selfies”.
1-566d7e64fc1-566d7e64fc5-6e10dd3131Ostaje pitanje kako će se ovakav naćin upravljanja slagati s novim odredbama Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo (FAA) koja je upravo pokrenula kampanju za registraciju dronova s odredbama o korištenju.
CWwtU-UU8AEm2Hk
Twitter se sve više bori s ekspanzijom baze korisnika te ostvarivanjem profita a Google i Amazon su već odlučili iskoristiti mogućnosti koje dronovi pružaju za bržu dostavu, dronovi s kamerama su jedna od opcija koje Twitter razmatra kao ideju za unaprijeđenje daljnjeg poslovanja.
Budući da Facebook nudi opcije za poslovno korištenje koje se konstantno unaprjeđuju te time širi bazu korisnika ostaje pitanje da li će Twitterovi dronovi biti korišteni samo za selfije ili također skrivaju ideju kako ih korisnicima ponuditi na korištenje u poslovne svrhe.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Facebook će dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće, a tvrtka se odlučila na taj potez na temelju uputstva zdravstvenih i vladinih...

Crypto

Ovaj članak je posebno zanimljiv sada, u vrijeme kada su mnogi nasjeli na Twitter podvalu, koja se dogodila 15.07.2020.

Sci-fi

Vijest koja je odjeknula društvenim mrežama, i na službenom Netflixovom Twitter profilu, je kratki video klip na kojem Isaac gleda u svoje magično zrcalo...

Fun & Lifestyle

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio GIF koji prikazuje dron koji šeta psa, pa su mnogi pomislili da se radi o još jednoj montaži...

Oglašavanje