Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Ubojica uhvaćen zahvaljujući pametnom satu

Danas nije lako biti zločinac

Ubojica mafijaškog šefa je konačno uhvaćen zbog pametnog sata. Naime, podaci s Garminova sata za fitness (Forerunner) su predstavljali jedan od dokaza zločina.

Bezuspješan lov na počinitelja

Britanska policija je ukupno 3 godine bezuspješno tražila ubojicu mafijaškog šefa iz Liverpoola, Paula Masseya. On je ubijen 2015. godine, a do pomaka u slučaju je došlo tek prošle godine. Napokon je riješen ovaj zločin zahvaljujući, između ostalog, podacima s pametnog sata počinitelja. A počinitelj je stanoviti Mark Fellows.

Jedan od bitnih dokaza za osuđujuću presudu Marku Fellowsu bili su podaci o njegovoj lokaciji koji su pohranjeni na pametnom satu kojeg je nosio.

On je, naime, koristio Garminov sat za fitness Forerunner s GPS opcijom. Tako je bilježena lokacija i kretanje Fellowsa. Kad je stručnjak pregledao podatke s optuženikovog sata, pokazalo se kako je on prije ubojstva ispitivao teren i najbolje rute kojima bi se moglo doći do kuće Masseya.

Foto: YouTube

Nije odmoglo ni to što je njegovo kruženje automobilom po kvartu i oko kuće ubijenoga zabilježeno na sigurnosnim kamerama više puta prije zločina.

Tehnologija naša svagdašnja

Istraga je došla do Fellowsa tek nakon što je prošle godine ubijen Masseyev suradnik John Kinsella. Sigurnosne kamere su otkrile kako je upravo Fellows prije ubojstva istraživao teren i biciklirao po njegovom kvartu. Kad se pripremao za napad na Kinsellu, Fellows je koristio uređaj za blokiranje GPS signala, no isti uređaj nije bio koristio 3 godine ranije. To se pokazalo kao kobna pogreška, a kao blagoslov za istragu.

Nakon drugog ubojstva policija je željela provjeriti postoji li povezanost s ubojstvom Masseya, zbog čega su i počeli istraživati Fellowsa. Jedan od dokaza su bili i podaci sa sata za fitness kojeg je koristio, a koji su pokazali da se često kretao oko kuće ubijenog.

Zbog tih dvaju ubojstava je Fellows naposljetku osuđen na doživotni zatvor.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gadget

Ovaj pametni uređaj razveselit će mališane, ali će također umiriti roditelje koji paze na svoju djecu. Pametni sat za djecu u sebi ima sve...

Gadget

Kupili smo jedan, možemo to napisati, jako povoljan pametni sat, i vrijeme je da napišemo recenziju. K2 Sport SmartWatch dolazi iz Kine, jako je...

Gadget

Brend Amazfit predstavio je svoju novu liniju pametnih satova na CES konferenciji u Las Vegasu. Novi model pametnog sata nastao je prema vojnim standardima....

Akcije

Amazfit je najveći svjetski proizvođač nosivih predmeta s preko 50 milijuna prodanih uređaja. Njihova misija je neprimjetno povezivanje biomehaničkih signala i svakodnevnih aktivnosti pametnim...

Oglašavanje