Razno

Upoznajte 23-godišnju studenticu za čiju glavu ISIL nudi milijun dolara

Joanna Palani ima 23 godine i studentica je političkih znanosti u Danskoj. Osim diplome, u njenom životopisu stoji kako je ISIL njenu glavu ucijenio na milijun američkih dolara. Rođena je u izbjegličkom kampu u Iraku, a iz ratom opustošene zemlje roditelji su je  odveli u Dansku, gdje su našli sigurnost i mir.

Odrastajući ondje i upijajući zapadne, liberalne vrijednosti o demokraciji i jednakosti spolova, Joanna se odlučila zaputiti nazad na Bliski istok. Pridružila se kurdskim snagama i isprva se borila protiv Assadova režima u Siriji, da a potom i protiv sve opasnijeg ISIL-a. Podvig kojim se najviše ponosi je oslobađanje skupine djevojaka koje su ISIL-ovci držali kao seksualne robinje.

Njena vojna nije bila nimalo bezazlena; Joanna je, naime, izvrsno obučena snajperistica, koja je života lišila barem stotinu ISIL-ovih boraca. Da priča nije nimalo prenapuhana govori i potjernica koju je raspisao upravo ISIL, a na kojoj se nudi čak milijun dolara za Joanninu glavu.

Njene aktivnosti zapazila je i danska vlada, koja ju želi pritvoriti. U Danskoj je, naime, na snazi zakon koji želi destimulirati domaće stanovništvo od ratovanja na Bliskom istoku.

Komentiraj

Odgovori

Vrh