HiTech

Uređaji zahvaljujući kojima nikad nećete izgubiti kućnog ljubimca

Tehnologija u službi čuvanja ljubimca na oku

Foto: Pixabay

Ovo su korisni uređaji koji su stvoreni da uvijek znate gdje se nalaze vaši krzneni prijatelji:

Pod 3
Ovo je high-tech tracker koji je mali, diskretan, a pritom ne ometa vašeg ljubimca. Omogućuje istodobno praćenje lokacija i zdravlja kućnih ljubimaca. Kombinacija je to GPS-a, Wi-Fi-ja i mobitela. Mogu se postaviti “sigurne zone” da se dobivaju upozorenja kad kućni ljubimac napusti određeno područje. Funkcionira širom svijeta pokrivajući više od 175 zemalja. Vide se i pojedinosti poput otkucaja srca, a Pod 3 je sposoban i snimati avanture vašeg ljubimca tako da ih i vi možete gledati. Vodootpornost i izmjenjive baterije su još jedna značajka.

Whistle 3
Sadržava GPS i monitor aktivnosti pa ga zovu Fitbitom za pse. Sprava se stavlja na ogrlicu vašeg ljubimca. I tu ima Wi-Fi veze i označavanja “sigurnih zona”. Svi se podaci lokacija u zadnja 24 sata spremaju u aplikaciji za Android i iOS. Aplikacija omogućava i postavljanje ciljeva za fitness aktivnosti vaše mačke ili psa.

Paw Prints ID QR Smart GPS Pet Collar
Da biste pratili ljubimca preko GPS-a, potreban je ovaj uređaj koji sadrži i ID podatke. Dolazi s jedinstvenim QR kodom i ID brojem pa je zato nemoguće zamijeniti svog ljubimca s nekim drugim. Privjesak omogućuje čak i da izradite nešto poput web sajta za ljubimca koji sadrži važne informacije poput imena, fotografije, pasmine, podataka o kontaktu vlasnika, o veterinaru i medicinskih nalaza. Ako netko pronađe izgubljenu životinju, može skenirati QR kod što onda vlasnicima šalje SMS poruku unutar 30 sekundi od skeniranja, a ukoliko osoba koja je skenirala oznaku ima uključenu lokaciju, vi automatski znate gdje je.

SportDOG Brand Tek Series
Ovratnik ima “dodatke za ogrlice” koji omogućuju da pratite do 21 ljubimca na jednom sustavu. Korisnici gledaju lokaciju svakog od njih na posebnom uređaju, s drugim korisnim podacima. To podrazumijeva brzinu kretanja, smjer kretanja i gdje se nalaze u odnosu na druge mačke ili pse. Signal je moguće pratiti do određenog broja kilometara, a budući da nema internetsku vezu, ovo je idealno za one koji vode pse na planinarske avanture i u druga područjima s lošom pokrivenosti. Ovratnici i uređaji koje nose vlasnici su vodootporni, a pune se 4 sata za ukupno 24 sata praćenja.

Komentiraj

Odgovori

Vrh