Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Uređene objave na Facebooku teže je uočiti: Uklonili su oznaku "Edited"

Facebook je bez posebne najave i službene objave uklonio oznaku “Edited” (ili po našem – “Uređeno”) unutar postova koji su mijenjani nakon objave. Time su takve objave postale znatno teže za uočiti. Koji je razlog ili cilj ove promjene teško je shvatiti, jer do bilo kakvog službenog komentara teško je doći.
Jedino što se moglo saznati su neslužbene izjave iz krugova bliskih kompaniji. A oni tvrde da je promjena nastupila prije otprilike godinu dana (?!). Logičnim se postavlja pitanje – je li se novi način prikaza počeo primjenjivati drugačije od korisnika do korisnika, ili je nama trebalo tako dugo da primijetimo ovu promjenu? Manje je bitno.

Promjene je moguće vidjeti

Bilo kako bilo, ova promjena udarac je na transparentnost objava na ovoj društvenoj mreži, koja je tu mogućnost uvela prije skoro 3 godine, te je po tome bila jedinstvena. Ipak, da nije sve tako crno treba dodati za kraj kako je promjene u postovima moguće vidjeti.
Od sada, u padajućem izborniku unutar svakog posta nalazi se opcija “View edit history” (ili “Pogledaj povijest izmjena”), čijim odabirom možemo vidjeti sve promjene koje su se događale u objavi. Kako sve to izgleda možete vidjeti u objavi Bretta Williamsa iz Mashablea, koji je prvi (ili među prvima) uvidio ovu promjenu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Web & IT

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Oglašavanje