Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Vatikan ima svoju verziju Pokemon GO igrice koju i Papa obožava

Čudni su putevi gospodnji

Ako ste mislili da vas više ništa ne može iznenaditi, razmislite opet. Iz kategorije vjerovali ili ne dolazi vijest da je Vatikan lansirao svoju mobilnu igru koja je gotovo pa kopija Pokemon GO uspješnice.

Svoju prvu mobilnu igru nazvali su Follow JC GO (iz očitih razloga). Igra, koja je blagoslovljena i od samog Pape, specifična je po tome što u njoj ne sakupljate pokemone – nego svece. Sveci i razne biblijske figure, osim za skupljanje, namijenjeni su da kroz igranje i naučite o njima.

Besplatna aplikacija za iOS i Android ima pomalo drukčiji pristup. Naime, na svece ne bacate loptice nego morate odgovarati na njihova pitanja – a pitanja su o njima samima. Tako formirate i svoj e-team (tim za evangelizaciju ili širenje radosne vijesti).

Ostatak gameplaya je poprilično sličan Pokemon maniji, barem onoj osnovnoj verziji prije dvije godine.

Posebnosti

Kako biste bili uspješni u ovoj igrici, morate sakupljati hranu, vodu i duhovnost. Igrica će vas uvijek obavijestiti ako se nalazite u blizini crkve kako biste se mogli i pomoliti. Dodatna specifičnost je da mikrotransakcijama možete također dati novac u dobrotvorne svrhe.

Follow JC GO je dostupna trenutno na španjolskom, talijanskom, engleskom i portugalskom jeziku. Najavljeni su drugi jezici.

Prvi crkveni gaming projekt

“Crkva nikad nije imala sličan projekt kojim bi preko tehnologije komunicirala sa svojim sljedbenicima”, kaže tako za medije Ricardo Grzona. On je direktor Foundation Ramon Pane, tvorca igrice.

U cijelu priču je bilo uključeno 43 dizajnera, inženjera, povjesničara, teologa i stručnjaka za Bibliju. Bilo im je potrebno otprilike 32 tisuće sati rada.

Grzona je napomenuo kako u vremenu pametnih telefona Follow JC GO postaje idealan način za proširenje poruke vjere mlađoj populaciji.

Iako posrijedi nije pravo kopiranje Pokemon GO uzora, vjerojatno to nije ništa što par očenaša ne bi moglo riješiti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Sve je počelo s Pokemonima, a sad...

Gaming

Lijenčine svijeta, čujte i počujte

Gaming

Tehnologija proširene stvarnosti u Minecraft Earth igrici

Gaming

Ako je mogao Nintendo...

Oglašavanje