Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Crypto

Veliki pad cijena kriptovaluta: Bitcoin pao na 12 tisuća dolara

U posljednjih nekoliko dana, s velikim naglaskom na protekla 24 sata, dogodio se veliki pad cijena gotovo svih kriptovaluta. Ona najpopularnija, ujedno i najvrjednija, Bitcoin, bilježi pad od gotovo 7 tisuća dolara u proteklih 5 dana.

Mnogi stručnjaci su najavljivali da bi se mogao dogoditi veliki pad cijene Bitcoina, koji se u posljednjih mjesec dana jako razmahao i dostigao nestvarnu cijenu od preko 20 tisuća dolara. U trenutku pisanja ovog članka, cijena jednog Bitcoina se vrti između 12,5 i 13 tisuća dolara, ovisno od burze (negdje je pala i ispod 12 tisuća).

I dok mnogi i dalje mogu trljati ruke jer radi se o velikom rastu cijene uspoređujući cijenu s početka godine (cijena je bila oko tisuću dolara), mnogi koji su se tek u posljednjih mjesec dana zarazili kriptovalutama i uložili u njega, danas ne spavaju mirno.

Pad cijene Bitcoina pratile su i druge kriptovalute. Od 100 najpopularnijih kriptovaluta sa stranice Coinmarketcap.com u zadnjih 24 sata pad bilježi njih čak 96! Mnoge su bilježile mali pad, no postoje još neki koji su ovu krizu Bitcoina jako osjetili i kroz alternativne coinove.

Gledajući zadnjih nekoliko dana, Ethereum (ETH) je bilježi pad s gotovo 900 dolara na 300, Litecoin (LTC) s 360 na 220, Monero s 460 na 290.  Ako gledamo samo zadnjih 24 sata, Zcash (ZEC) je vrijedio preko 720 dolara, a u ovom trenutku vrti se na oko 430 dolara.

Bitcoin Cash (BCH) je posebna priča. On je doživio veliki rast zadnjih dana, posebno nakon što je suosnivač stranice i suvlasnik domene Bitcoin.com odlučio prodati sve svoje BTC-e i uložiti u BCH, te je to javno obznanio. Tako je u samo par dana ova valuta poduplala svoju cijenu na 4.600 dolara, da bi danas opet vrijedila između 2.200 i 2.300 dolara.

Koji je razlog ovakvog pada u 24 sata teško je reći. Postoje mnoge teorije, mnogi se trenutnom situacijom naslađuju i najavljuju pad do dna, dok se drugi međusobno hrabre i vjeruju u povratak vrijednosti i jačanje Bitcoina i drugih altcoinova u narednim danima. Što vi očekujete? Odgovorite nam na forumu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Crypto

Ovaj članak je posebno zanimljiv sada, u vrijeme kada su mnogi nasjeli na Twitter podvalu, koja se dogodila 15.07.2020.

Crypto

Da vas uvedemo u svijet rudarenja (digitalnih valuta) odlučili smo kupiti jedan povoljan i naravno, slabašan uređaj Antminer U3. Uzeli smo ovu ASIC jedinicu,...

Web & IT

U susjedstvu nam se razvija startup za vijesti iz svijeta kriptovaluta. Slovenski startup imena BlockBird prepoznat je kao jedan od najperspektivnijih izvan SAD-a. BlockBird...

Oglašavanje