Gadgeti

Vezanje tenisica i pranje zubi na posve high-tech način

Vezanje tenisica pametnim telefonom?

Foto: Nike

Ni “samovezujuće” Najkice nisu što su nekad bile. Naime, više ne trebaju ni gumb koji uključuje vezanje. Ovo novo vezanje tenisica je potpuno futurističko i radi se pametnim telefonom.

Vezice i aplikacije

Nike stalno razvija futurističku sportsku obuću, a najnoviji takav proizvod su tenisice Nike Adapt koje se same vežu i prilagođavaju vašem stopalu putem aplikacije na pametnom telefonu.

Nova linija Nike Adapt tenisica bit će dostupna za brojne aktivnosti i sportove, a prvi model je namijenjen košarkašima, kao što se vidi u videu.

Naime, tijekom košarkaške utakmice sportaševo se stopalo mijenja. Zato tenisice smanjuju stisak za povećanje protoka krvi i ponovno ga povećavaju. Zato bi točniji naziv za njih, umjesto samovezujuće, možda bio “samostezujuće”. Kakav god naziv bio, gadget stoji 350 dolara i Marty McFly bi ga sigurno lajkao.

Korisnici preko aplikacije mogu regulirati jačinu pritiska vezanja tenisica. Tako prije utakmice mogu otpuštene, a u igri zategnute.

Svi se nadaju kako navijači protivničkih momčadi nemaju vještih hakera pri ruci. U slučaju da požele hakirati tenisice pa da igrač u ključnom trenu ostane bos.

Pranje zubi za 10 sekundi

Francuska kompanija FasTeesH je u suradnji sa zubarima razvila četkicu za pranje zubi u 10 sekundi.

Napredna četkica Y-Brush za 5 sekundi čisti čitavo gornje zubalo te za dodatnih 5 sekundi i donje.

Dizajn četkice je nalik na zaštitne gume kod boksača, ali s najlonskim vlaknima. Ona su postavljena pod kutem od 45 stupnjeva kakav preporučuju i zubari za pravilno pranje zubi klasičnim četkicama.

Kad se na gadget nanese pasta, na raspolaganju stoje tri moda vibracija između kojih se odabire onaj koji je najugodniji.

Za 109 eura se uz “četkicu” dobiva drška, stanica za punjenje i aplikator zubne paste.

Očito budućnost ide ka tome da trebamo zaboraviti one svete “tri minute četkanja”. A i ponajbolje električne četkice pokraj ovoga izgledaju pomalo retro. I najvažnije, to nije jedina takva četkica.

Komentiraj

Odgovori

Vrh