Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Virtualne zvijezde postaju influenceri

Ljudski influenceri, držite se

Influenceri su poznate osobe koje imaju puno sljedbenika na društvenim mrežama i zahvaljujući tome zarađuju novac. Danas su neizostavan dio modernog života.

Promoviraju brandove objavljujući fotografije posredno nagovarajući pratitelje da isprobaju neki proizvod.

Na društvenim mrežama se, međutim, pojavljuje jedan fenomen koji bi možda mogao ugroziti influencerima njihovu popularnost. U pitanju su virtualne zvijezde – “osobe” koje ne postoje nigdje osim na društvenim mrežama. Računalno stvorene osobnosti, ukratko, a ne lažni profili.

Najbolji primjer bi bila Lil Miquela, virtualna zvijezda koja ima zavidnih 600 tisuća pratitelja na Instagramu. Bacite li  oko na Miquelin profil, ništa vam neće ukazivati na to da se ne radi o stvarnoj osobi.

Potpuno odgovara profilu bilo kojeg drugog influencera. Zove se Miquela Sousa, ima 19 godina i živi u Los Angelesu. Obožava modu i bavi se glazbom. Njezine pjesme mogu se čuti na Spotifyu.

Najzanimljiviji dio cijelog Miquela “projekta” je činjenica da je ona prilično aktivna online. Ne samo da često objavljuje nove fotografije, nego i odgovara na komentare te čak daje medijima intervjue.

Virtualne zvijezde prisutne na društvenim mrežama koje bi mogle ugroziti popularnost “stvarnih” influencera, ipak nisu novi izum.

Glazbenici Gorillaz postoje već godinama u svojoj virtualnoj inačici, iako samu glazbu i pjesme prave pravi glazbenici.

Foto: Gorillaz.com

Nedavno je i na Novom Zelandu predstavljena SAM kao virtualna političarka koja nema lice, ali zahvaljujući umjetnoj inteligenciji može razgovarati s ljudima o njihovim problemima.

Iako bi neki mogli reći da virtualne zvijezde predstavljaju problem, zato što brišu granicu između virtualnog i stvarnog te tako otežavaju prepoznavanje stvarnog, činjenica je, ipak, da danas na društvenim mrežama postaje teško pronaći ičiju fotografiju koja nije temeljito obrađena, provučena kroz hrpu filtera pa tek onda objavljena.

Virtualne zvijezde imaju prednost u tome što nemaju život izvan društvenih mreža pa nisu ni sklone skandalima i kontroverzama koje bi mogle ugroziti njihov ugled.

Za pratitelje, na kraju krajeva, ništa se neće bitno promijeniti. I dalje će svi gledati u neko lijepo lice koje promovira neki brand.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Sastanci putem interneta iz svojih domova zbog pandemije koronavirusa su postali svakodnevica, a tvrtka HTC je ponudila nešto novo po tom pitanju. HTC je...

Web & IT

Kvaliteta videa, koje korisnici postavljaju na Facebook i Instagram društvene mreže, bit će u Europi privremeno smanjena kako bi se izbjeglo zagušenje interneta, koji...

Apps & Software

Svi filteri koji koriste AR efekte povezane s COVID-19 virusom uklonjeni su iz Instagram aplikacije. Korona mijenja čak i aplikacije i dok neke, poput...

Gaming

Brazilska gamerica Shayen Victorio, u gamerskom svijetu poznatija po nadimku “shAy”, osuđena je na nevjerojatnih 116 godina zatvora zbog online prijevare, piše brazilski portal...

Oglašavanje