Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Vjerovali ili ne: stiže nam prva inteligentna četkica za zube!

Puno se gadgeta nađe na našim stranicama, jer volimo pisati o sitnicama koje pojednostavljuju život ili ga čine boljim. Nisam siguran gdje bih smjestio ovaj gadget: na tržište za koji dan stiže četkica za zube temeljena na umjetnoj inteligenciji. Zanimljivo.

Kako i otkud ideja, nisam siguran, ali iz ove kompanije kažu kako sve više ljudi odbacuje klasične četkice za zube i prelazi na električne. Čak i s ovim očitim napretkom u kvaliteti higijene zuba, ostaje činjenica da se ne provede dovoljno vremena čisteći ih – mnogi se već nakon nepune minute ostave tog posla (važeća preporuka je tri minute čišćenja).

Tu u priču ulazi kineska kompanija Babahu, koja se bavi proizvodnjom uređaja za dentalnu medicinu. Sljedeći će tjedan na platformi Indiegogo lansirati revolucionarnu električnu četkicu za zube babahu X1, prvu takvu četkicu temeljenu na umjetnoj inteligenciji.

Sljedećeg tjedna ova će se inteligentna četkica naći na crowdfunding platformi Indiegogo, a već se sad može prednaručiti s popustom od 58% u odnosu na originalnu cijenu. Ta ponuda vrijedi za prvih 300 zainteresiranih, pa ako volite nove gadgete koje nitko nema, eto prilike.

Ova je AI četkica namijenjena kako djeci, tako i odraslima. Zahvaljujući dizajnu u obliku slova U, prilagođava se svakoj čeljusti. Po stavljanju paste na četkicu i umetanju iste u usta, potrebno je tek pokrenuti čišćenje. Sjećate se nedostatka vremena, spomenutog u uvodu? E pa bahahu X1 čisti zube 12 puta učinkovitije negoli je to slučaj s klasičnim četkicama i za samo 20 sekundi ih u potpunosti očisti. To vas, doduše, neće riješiti čišćenja dugog nekoliko minuta jer je ono uvjetovano sastojcima u pasti za zube. Svejedno, ruke su u potpunosti slobodne, pa dok četkica radi svoje, vi možete, recimo, pogledati što ima na TV-u ili skuhati kavu.

Ono po čemu se ova četkica najviše ističe jest inovativni računalni algoritam, koji prepoznaje i kartira unutrašnjost vaših usta, precizno se prilagođavajući otisku vaše čeljusti. Isto tako, prepoznaje radi li se o ustima djeteta ili odrasle osobe, prilagođavajući intenzitet svog rada dobi osobe koja ga koristi. Dječja verzija ima ugrađen alarm, koji se oglašava kako bi podsjetio dijete da je vrijeme za pranje zuba.

>> Pogledaj inteligentnu četkicu na platformi Indiegogo

Valja još istaknuti kako je građen od silikona kojeg je odobrila agencija FDA te da je u potpunosti vodootporan. Veliki plus je i podrška za bežično punjenje, što itekako olakšava i pojednostavljuje korištenje ovog odličnog gadgeta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Future

Zbog uvođenja sustava praćenja građana, roboti su ipak izazvali zabrinutost

Hi-tech

Kakvi su rizici?

Web & IT

Liječenje raka Studija s 357 pacijenata koji su primali tretman za rak glave i vrata je pokazala da su pacijenti koji su koristili pametni...

Gadget

Vezanje tenisica pametnim telefonom?

Oglašavanje