Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Njemačka će 2021. godine zamijeniti regionalne dizel vlakove s vlakovima na vodik

Pomak od dizel motora na čistu energiju se nastavlja. Njemačka je potpisala sporazum s francuskom tvrtkom Alstom da će izraditi seriju vlakova na vodik koji će biti spremni za rad 2021. godine.

Alstom je izjavio da će napraviti 14 vlakova bez štetnih emisija, pod nazivom Coradia iLint, koji mogu putovati do 1.000 kilometara na sat na rezervoaru punom vodika i dosežu maksimalnu brzinu do 140 km na sat.

Njemačka odabire vodik umjesto dizela

Kako prenosi Reuters, sporazum i izjave o njemu stižu otprilike u vrijeme kada se u gradu Bonnu u Njemačkoj raspravlja o klimatskim promjenama. Tijekom ovih razgovora, gotovo 200 država se udružilo u pokušaju da poboljšaju svoje planove vezane za klimatske promjene i da oblikuju globalni sporazum o klimi.

„Ovaj dan predstavlja pravu revoluciju u željezničkom prijevozu i veliki korak prema čistom sustavu mobilnosti“, rekao je Gian Luca Erbacci, viši potpredsjednik za Europu u Alstomu. „Prvi put u svijetu, regionalni vlak s vodikovim pogonom zamijenit će dizel vlakove, stvarajući nula emisija s istim performansama kao i obični regionalni vlak i autonomiju do 1.000 kilometara.“

Vozila s pogonom na vodik, poput Toyotinih vodikovih kamiona, tijekom rada ispuštaju samo vodene pare, što ih čini nevjerojatno eko-prihvatljivom alternativom dizelu koja neće proizvoditi štetne emisije i pogoršavati globalno zatopljenje. Pored nastojanja drugih proizvođača automobila kao što su Honda i projekata poput Hesle, postalo je očito da ljudi žele ulagati u vodikove gorive ćelije, jer su one jeftinije i bolje za naš okoliš.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Automoto

Njemačka kancelarka Angela Merkel postavila je cilj da se u Njemačkoj do 2030. godine na ulicama nađe milijun električnih vozila.

Automoto

Prvi komercijalni serijski automobil na vodik Toyota Mirai, auto koji koristi potpuno čisto gorivo i kod kojeg nema emisije ugljičnog dioksida i ostalih štetnih...

Web & IT

Njemačka je rekla svoje

Fun & Lifestyle

Zakonsko pravo

Oglašavanje