Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Warcraft film je sve bliže – pogledajte trailer

80938093

Dugo se pričalo o mogućnosti snimanja Warcraft filma, ali godinama se odugovlačilo. Nakon početnog pokušaja, Blizzard Entertainment je odustao od filma samo da bi opet odlučio da će filma ipak biti. Dugo su tražili redatelja i podosta ih je odbijeno jer su težili savršenstvu.

Bitno je spomenuti da je Blizzard Entertainment bio zabrinut da film može kompletno uništiti imidž koji je World of Warcraft gradio godinama te bi uspjeh igre bio usko povezan s njim. S obzirom na pad pretplatnika, izgleda da su odlučili da je krajnje vrijeme da privuku nove igrače, ne samo World of Warcraftu, već svim svojim igrama.

Warcraft trailer

Radnja filma

Radnja filma se ne veže za World of Warcraft, već za originalnu Warcraft priču kako bi žanr mogla približiti novim gledateljima i igračima, ali je nemoguće kompletno ga odvojiti od planetarno poznatog MMORPG-a.

Film se odvija u vrijeme kad su se ljudi i orkovi prvi put sreli te prikazuje obje strane tijekom sukoba. Pojaviti će se likovi poput Durotana, Anduina Lothara, Llanea Wrynna, Variana Wrynna, Medivha, Orgrima Doomhammera, Gul’dana, Grommasha Hellscreama i Khadgara – iskusnim obožavateljima poznata radnja i likovi.

Možemo napraiti usporedbu s rebootom Star Treka koji je odlučio manje iskusnim gledateljima pružiti priliku da se ne osjećaju zapostavljeno, ali se svejedno pojavio lik Spocka iz ranijih filmova. Isto tako se priča oslanjala na komičan učinak koji su doživljavali iskusniji gledatelji jer su znali likove i određene činjenice o žanru.

Uz novu ekspanziju i rastući interes za njihove ostale igre, je li moguće da će film pomoći World of Warcraftu koji je, čini se, na zalasku? Iako je mnogo puta dosad za pojedine igre bilo tvrdnji  da će biti “WoW ubojice”, sve je izglednije da će igra počiniti samoubojstvo, bar je takvo mišljenje igrača, a i kvartalnih financijskih izvještaja. Ne želimo zvučati pristrano i prerano zaključivati pa se nadamo da će nova ekspanzija WoW-a, Legion i najavljeni film stvoriti interes kojem se Blizzard Entertainment nada.

Warcraft

2 komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Sci-fi

Iako je već postalo repetitivno referirati se na Lovecraftovsku atmosferu, ovdje se ona svakako osjeća. Buđenje ukletog grada, misterije i jezero koje se ”probudilo”...

Gaming

Premijera trailera je prošla bez ikakvih problema, a popraćena je bila kratkim intervjuom Geoffa Keighleyja.

Sci-fi

Iako se na seriji radilo još od 2017. godine, Lovecraft Country konačno je najavljena za ovu godinu. Naime, serija je adaptacija istoimenog romana Matta...

Sci-fi

Stigao je prvi službeni trailer za nadolazeći Disneyjev sci-fi, obiteljsko-avanturistički film Artemis Fowl, inspiriran serijom knjiga Eoin Colfer. Kako doznajemo, film će svoju premijeru...

Oglašavanje