Geekmaxi
Web & IT

Xiaomi nudi zvijer od laptopa s kuponom za kupnju

Iako je Xiaomi prvenstveno poznat po svojim pametnim telefonima, ta se firma zapravo bavi svim i svačim: torbama, sobnom rasvjetom, zvučnicima i svom silom drugih gadgeta. Ovakva diverzifikacija proizvodnog programa firmama služi za smanjenje rizika poslovanja, jer ukoliko na jednom području ne uspiju, imaju izlaznu strategiju i stabilan cash-flow u drugoj grani koji će osigurati nastavak poslovanja.

Xiaomi, dakle, osim gore nabrojanih proizvoda nudi i laptope odnosno notebookove i ultrabookove. Vrlo praktična prenosiva računala kod nas se kupuju uglavnom u HP-ovim ili Toshibinim bojama, no evo kvalitetne alternative šačici proizvođača koji dominiraju na ovom tržištu.

Xiaomi Air sa svojih 13,3 inča pripada kategoriji ultrabooka, a u takvo maleno kućište nagurane su vrlo zanimljive komponente. Uz Full HD zaslon (1.920×1.080 p) temelj konfiguracije čini Intel i5 (6200U), dvojezgreni procesor maksimalnog radnog takta 2,3 GHz. Grafika, srećom, nije dijeljena kao što je to čest slučaj kod ovakvih uređaja, nego ima vlastiti čip GT940M.

Radna memorija više je nego dovoljna za ugodan rad i ima je 8 GB. Diskovni je pak prostor kapaciteta 256 GB. Važno je istaknuti kako je riječ o SSD disku, čime i Xiaomi ulazi u klub proizvođača koji u potpunosti napuštaju klasične tvrde diskove. Ponuda utora standardna je i svodi se na Type C, HDMI i USB 3.0. Još ćemo spomenuti operativni sustav: s Xiaomi Air dobit ćete originalni Windows 10 Home Edition. Inicijalna ponuda jezika asketska je i svodi se na engleski i kineski, što ćete ispraviti downloadom hrvatskog čim pokrenete ovo računalo.

Na trgovini LightInTheBox ovaj se uređaj nudi za 704,64 dolara, što s kuponom 40LITBA spuštate na 679 dolara. Ukoliko tražite ovako što i zainteresirani ste za Air, skrećemo pozornost kako je akcijska cijena ograničena vremenom.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh