Geekmaxi
Web

Yahoo briše sav sadržaj ikad objavljen u Yahoo grupama

Sadržaj će biti moguće preuzeti do 14. prosinca, a nakon toga se trajno uklanja.

Nakon više od 18 godina Yahoo Groups se gasi, a tvrtka briše sav sadržaj sa stranice sredinom prosinca.

” Yahoo je donio odluku da više ne dozvoljava korisnicima da učitavaju sadržaj na Yahoo Groups “, navodi se u obavijesti tvrtke.” Od 28. listopada više nećete moći učitati novi sadržaj na stranicu, a od 14. prosinca sav prethodno objavljeni sadržaj na web stranici bit će trajno uklonjen. Do tog datuma imat ćete mogućnost sadržaj preuzeti i spremiti. „

Obavijest linkom vodi na jednu od Yahoo web stranica koja daje upute za preuzimanje fotografija i datoteka iz grupa kojima pripadate prije datuma gašenja, no postupak izgleda naporno, jer zahtijeva klikanje na svaku fotografiju ili datoteku koju želite preuzeti. Obavijest o gašenju odnosi se i na stranicu na kojoj se nalaze upute za preuzimanje Yahoo podataka. Na stranici se navodi da “Završavanje obrade i zahtjev za preuzimanje može potrajati do 30 dana.”

Iako će stranica Yahoo Groups i dalje postojati nakon 14. prosinca, “sve javne grupe postat će privatne ili ograničene” izjavili su iz Yahooa. Korisnici će i dalje ” moći komunicirati sa svojim grupama putem e-maila “, a administratori će zadržati ” ograničeni pristup postavkama grupe i administracijskim alatima “, ali to je sve.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh