Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Za 80 posto prihoda od mobilnih aplikacija zaslužne su igre

Igre su uprihodile puno

Mobilne aplikacije ne prestaju biti odličan izvor prihoda za Google i Apple, koji kroz svoj Play Store i App Store nude milijune njih svojim korisnicima. Pritom su igre ono što najbolje prolazi te sadržava čak 80 posto prihoda od aplikacija.

Istraživanje su proveli IDC i App Annie, a njihovi izvještaji su relevantni. Uprihođeno je, dakle, 86 milijardi američkih dolara u prošloj godini samo od aplikacija, što bi značilo da na igre otpada 68,7 milijardi dolara.

Jasno je da su aplikacije budućnost i da se na njih treba koncentrirati te zanemariti priče kako je došlo do zasićenja. Uostalom, prognoza je takva da će do 2020. igre donositi zaradu od oko 80 milijardi dolara, a aplikacije općenito oko stotinu milijardi dolara.

Ključnu ulogu, dakako, imaju i developeri jer bez njihove mašte i inovativnosti nema zarade. Popularni naslovi su tu gdje jesu jer su uložili hrpu novca u marketing. Dokaz je to da ništa nije besplatno te da biste postali milijunaši u toj industriji, potrebni su ipak milijuni dolara ulaganja. To nije lako bez investitora, no ni oni se neće truditi ako ne vide interes zajednice, a koju se pridobije inovativnošću.

Izgleda da je to recept za postati dijelom gaming industrije koja će na razini dostupnih platformi dosegnuti 115 milijardi dolara do 2020. godine.

Naravno, pomaže pri svemu i to što korisnici češće imaju prilike igrati osnovni dio igara besplatno, a tek poslije toga odlučuju žele li dodatno platiti za širu ponudu. Tako se kupuje samo ono što korisnik smatra vrijednim i na kraju plaća za uslugu puno lakše, izdašnije te ostaje odan.

Kada se govori o igrama, na iOS top 5 su po zaradi: Honour of Kings (Tencent), Fantasy Westward Journey (NetEase), Monster Strike (Mixi), Fate/Grand Order (Sony) i Clash Royale (Supercell). Na Androidu su to: Lineage 2 Revolution (Netmarble), Lineage M (NCSOFT), Monster Strike (Mixi), Fate/Grand Order (Sony) i Candy Crush Saga (Activision Blizzard).

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Gaming

Osim što obožava igrati igrice, baka gamerica je i veliki kolekcionar konzola za igranje

Apps & Software

Prošle godine Google je predstavio Android aplikaciju, nazvanu Bolo, koja je pomagala djeci u Indiji naučiti čitati. Sad je ta aplikacija proširena i dostupna...

Gaming

Kad se priča o Assassins Creed igrama i kad se prave liste i poredak, Assassins Creed II bio bi definitivno u samom vrhu, ako...

Oglašavanje