Geekmaxi
Gadgeti

Za ljubitelje glazbe u pokretu: ova dva MP4 playera prava su stvar

Svako malo zavirim na Aliexpress, tražeći štogod zanimljivo za napisati. To su do sada uglavnom bili pametni telefoni, ali ovog puta završio sam na sasvim drugoj strani. MP4 playeri, mada su poprilično pali u sjenu zbog svestranosti mobitela, i dalje imaju puno toga za dati. Prva i glavna prednost im je specijaliziranost baš za jedan zadatak – reprodukciju glazbe – i u tom smislu nadmašuju sve ostale gagdete koji pokušavaju raditi njihov posao. I zato evo dva kvalitetna izbora za prave ljubitelje glazbe.

Ruizu D10 minijaturni je lav za audio zapise. Reproducira glazbu i FM radio i ima podršku za e-knjige – ovo je za čitanje knjiga beskorisno zbog malog ekrana, ali je dušu dalo za tekstove pjesama. Sa slušalicama se može povezati na 3,5-milimetarski ulaz ili Bluetoothom, zavisno kakve slušalice imate. A budući da ima pedometar, odličan je za aktivnosti na otvorenome. Od drugih podržanih sitnica tu su stoperica, alarm, kalendar, preglednik fotografija, video preglednik te vrlo koristan dodatak: audio snimač. Sve informacije dobit ćete na ekranu dijagonale 2,4 inča, a pjesme će biti spremljene na memoriju od 8 GB. Možete ju dodatno proširiti karticom, mada je i osnovna memorija sasvim dovoljna za stotine pjesama u MP3 formatu. Može se povezati s bilo kojim Androidom i bežično preuzimati podatke, a isto možete i putem kabela, jer ima Micro USB ulaz. Ako ste zainteresirani, skočite na ovu poveznicu, gdje košta 36,37 dolara.

Drugi zgodan MP4 player zove se Ruizu M1, oko kojeg su se dizajneri zbilja potrudili. Osim reproduciranja glazbe, na njegovom ekranu dijagonale 1,44 inča možete gledati video ili čitati tekst pjesme koja upravo svira na njemu. Kao i prethodno spomenuti player, i ovaj podržava dva načina povezivanja sa zvučnicima, putem kabela ili putem bluetooth veze. Zbog promjera od samo 5 cm, lako se prenosi, drži u džepu ili na uzici oko vrata dok se trči, šeta ili bavi nekom drugom aktivnošću. Na ovoj poveznici ga možete kupiti za 34,30 dolara, a propustio sam spomenuti memorijski kapacitet od 8 GB, podršku za FM radio te bateriju koja će dati i do 20 sati neprekidne upotrebe.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh