Geekmaxi
Apps

Za ovim aplikacijama će poludjeti vaše bake i djedovi

Launcheri prilagođeni osobama starije životne dobi

Bake i djedovi danas imaju mnogo izazova s kojima se suočavaju ako žele kontaktirati drage ljude ili općenito se snaći u svijetu u kojem tehnologija galopirajuće napreduje. Mnogi uređaji djeluju komplicirano, a nitko se ne želi osjećati potpuno isključeno.

Još jučer ih je zbunjivao teletekst, a danas imamo mobitele na kojima ne postoje tipke. Srećom, postoje aplikacije koje su svojim jednostavnim konceptom i vizualnim rješenjima namijenjene starijima, ali i onima koji imaju poteškoća s vidom.

Ovi tzv. launcheri su aplikacije koje funkcioniraju tako da mijenjaju cijeli izgled telefona kako bi bio što bolje prilagođen starijima:

Emporia
Skladno sučelje s velikim kontrastom i odabirom najčešće korištenih aplikacija, poput internetskog preglednika, WhatsAppa ili kamere. Ikone su velike i jasno vidljive, a postoji i odabir velikih fotografija za najčešće kontakte.

Wiser
Šareni dizajn i velike okrugle ikone. Jednostavno postavljanje i lagan pristup kontaktima, pozivanju, kameri, aplikacijama, galeriji ili porukama. Ima odličan prikaz notifikacija i pristup svim aplikacijama koje se inače nalaze u uređaju.

Necta
Vizualno nije šarena kao prethodne aplikacije, ali sigurno postoje mnoge bake i djedovi kojima se taj minimalizam boja sviđa, a ima i odabir raznih tema. Nudi prilagođene interne aplikacije s jasnim i velikim slovima, a s osnovnog ekrana se lako pristupa najvažnijim opcijama. Prvih nekoliko dana je sve besplatno, a nakon toga se plaća 59 kuna.

Big Launcher
Još jedna seniorska aplikacija koja se plaća, i to 79 kuna. Postoji mogućnost da se isproba besplatni demo. Iako ovo nije nešto što će osvajati nagrade za dizajn, tu je sa zadatkom da sve bude jasno vidljivo i razumljivo.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh