Future

Za što se danas najviše koriste mobiteli?

I zašto je to bitno

Foto: Pixabay

Mobiteli su uvijek s nama i alat su nam za puno toga. Prije se nije moglo ni zamisliti da ćemo u džepu imati jedan uređaj koji predstavlja telefon, budilicu, kalendar, fotoaparat, videokameru, kalkulator, glazbeni player, internet, navigaciju, fotoalbum, diktafon…

Jedno istraživanje naručeno od strane LG-ja je pokazalo da korisnici svoje mobitele češće rabe za fotografiranje nego za uspostavljanje poziva. Istraživanje navika korisnika u Sjedinjenim Državama i Južnoj Koreji kaže da je 87% ispitanih izjavilo da snimaju fotografije mobitelom barem jednom tjedno. 61% ispitanika bi radije poslalo fotografije umjesto tekstualnih poruka za prenošenje informacija.

Što nam je važno kod odabira mobitela?

Fotografije i njihovo brzo dijeljenje su trend kojeg su prepoznali proizvođači. Mobiteli omjera zaslona 2:1 omogućuju brzo dijeljenje fotografije snimljene na gornjem dijelu zaslona – pomoću opcija na donjem dijelu zaslona.

Pokazalo se kako je 54% ispitanika imalo loš osjećaj zbog manjka vještina u fotografiranju mobitelom. 63% njih, pak, nije zadovoljno kompozicijom ili tonom boje na fotkama. Problemi su rješivi ako korisnici odaberu uređaj sa značajkom smanjenja šuma. Neki pametni telefoni čak mogu automatski postaviti idealne načine fotografiranja uzimajući u obzir svjetlosne uvjete.

50% ispitanih traži savršen motiv za fotkanje zbog dijeljenja na društvenim mrežama.

Postoji li idealna kamera?

Sudionici istraživanja su također naveli kakva bi trebala biti ona idealna kamera mobitela. Najčešći odgovor je da ne treba biti kompromisa kad se radi o kvaliteti slike pri zumiranju te kod snimanja jasnih fotki u nepovoljnim svjetlosnim uvjetima.

Korisnici bi htjeli snimiti fotke istog predmeta ili osobe iz različitih kutova i udaljenosti te ih također snimiti s pozadinom na istoj slici. Gotovo 50% njih bi htjelo snimati profesionalne fotke pomoću pametnih telefona. Prema istraživanju je utvrđena i dvostruko veća vjerojatnost da će žene uzeti u obzir kvalitetu kamere kod odabira mobitela.

Birate li i vi mobitele pazeći najviše na svojstva fotoaparata?

Komentiraj

Odgovori

Vrh