Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

PR

Zašto je zlato postalo najzanimljivija investicija u Hrvatskoj

Investicijsko zlato posljednjih je godina postalo jedan od najčešće spominjanih pojmova u domaćoj javnosti svi o zlatu govore, ali rijetko tko ima potpune informacije o ovoj temi. Vrijeme je da razbijemo mitove i odgovorimo na pitanje zašto je zlato postalo najzanimljivija investcija u Hrvatskoj.

Do 2013. godine samo su rijetki znali za investicijsko zlato, a legalnog načina za ozbiljno ulaganje nije bilo proizvodi od čistog zlata bili su opterećeni visokim porezima i carinama, stoga je kupovati zlatne poluge ili zlatnike bilo neisplativo.

Međutim, od tada do danas situacija se potpuno izmijenila. Ulaskom u Europsku uniju, Hrvatska je prihvatila poreznu politiku prema kojoj je investicijsko zlato oslobođeno PDV-a, a građani ne plaćaju niti porez na dobit ostvarenu prodajom investicijskog zlata. Istovremeno, oporezovane su sve druge investicijske opcije u Hrvatskoj od štednje, preko dionica do nekretnina, stoga je zlato ostalo jedina domaća “porezna oaza”.

Upravo to potaknulo je veći interes Hrvata za kupnjom investicijskog zlata. Tvrtka Auro Domus, najveća hrvatska grupacija u djelatnosti trgovine zlata, ostvarila je u razdoblju od 2013. do 2017. eksponencijalni rast prihoda od prodaje investicijskog zlata: od 0,6 milijuna kuna prihoda ostvarenih 2013. godine do više od 50 milijuna kuna koliko planiraju ostvariti ove godine. Iz ove tvrtke ističu kako sve veći broj ljudi odlučuje uložiti u zlato, za što često koriste sredstva ostvarena prodajom nekretnina ili podizanjem štednje.

No, osim porezne politike, postoji još niz razloga zbog kojih je zlato zaintrigiralo hrvatske kupce – njemu vrijednost raste u vremenima krize i gospodarskih nestabilnosti, pa se cijena zlata utrostručila u proteklih deset godina. Osim toga, početno ulaganje u investicijsko zlato ne mora biti skupo, jer se u webshopu Auro Domusa mogu naći zlatne pločice po cijeni od svega nekoliko stotina kuna.

S obzirom na velik interes za investicijsko zlato, Auro Domus otvorio je i besplatni telefon, pa svi zainteresirani na broju 0800 73 72 mogu saznati sve što ih zanima o ovoj temi, a brojne su informacije dostupne i putem internetskih stranica tvrtke – investicijsko.aurodomus.hr.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Ugovor od 250 milijuna dolara omogućit će proizvođaču PlayStationa manjinski udio u tvrtki.

PR

Ovrhe, blokade računa, ogromni dugovi, pljenidba nekretnina… Brojne su negativne posljedice visokih kredita, osobito onih koji se uzimaju u “teškoj nuždi” proteklih godina iskusili...

Oglašavanje