Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Znate li koja je tehnologija brzog punjenja najbrža?

Tehnologija brzog punjenja nije nikakva novost i već dugo živimo u vrijeme brzih punjača. Sve je to posljedica života s pametnim telefonima i diktatom brzog obavljanja zadataka i komunikacije na njima.

Neki punjači više, a neki manje ispunjavaju svoju zadaću, no bitno je da je tehnologija brzog punjenja unijela koliko-toliko svjetlosti u mračno doba kada je trajanje baterije mobitela bilo svedeno na jedva jedan dan.

Naravno da svako brzo punjenje nije jednako brzo, što doprinosi komplikacijama i prilično velikom neredu kad je posrijedi standardizacija spomenute tehnologije, zbog čega je u dogledno vrijeme naivno očekivati međusobnu kompatibilnost svih brzih punjača.

Vjerojatno zato je indijska publikacija Hometop izvela usporedni test tehnologija brzog punjenja svega prisutnog na tržištu pa se to sada može usporediti na jednom mjestu. Istovremeno su se bacili na testiranje više uređaja koje su ispraznili na 0%, a rezultati su ovakvi:

 

Foto: Hometop

Prema njihovim rezultatima, najbrže od svih puni Huaweijeva tehnologija Super Charge, s brzinom od 46.57 mAh po minuti, što 3400 mAh bateriju Honora 10 od 0 pa do 100% napuni za 73 minute.

Slijedi OnePlusov Dash Charge sa svojom brzinom od 41.25 mAh po minuti, koji u 3300 mAh napuni bateriju za 80 minuta.

Treće mjesto je zauzeo Samsungov Adaptive Fast Charge s brzinom od 33,33 mAh u minuti, koji 3500 mAh bateriju Galaxyja S9+ puni za 105 minuta.

Qualcommov Quick Charge je na četvrtom mjestu s brzinom od 30 mAh u minuti, koji 3000 mAh bateriju LG-a G7 puni za 100 minuta.

Appleova Fast Charge tehnologija ima brzinu od svega 21,73 mAh po minuti, što 2716 bateriju iPhonea X može napuniti za 125 minuta.

Dakako, te vrijednosti treba uzimati s dozom rezerve, s obzirom na to da punjenje ovisi također o nizu drugih faktora, kao što bi bila okolna temperatura, temperatura same baterije, ali i njezina starost, tj. istrošenost.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Nova, eksperimentalna opcija u Chrome 86 verziji bit će zadužena za optimizaciju upotrebe energije, gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera.

Automoto

Njemačka kancelarka Angela Merkel postavila je cilj da se u Njemačkoj do 2030. godine na ulicama nađe milijun električnih vozila.

Gadget

Pametnim telefonima, bez kojih više gotovo i ne možemo, baterija je jedna od glavnih boljki. Brzo se isprazni, može brzo izgubiti svoj puni kapacitet...

Fun & Lifestyle

Malo (paničarskih) upozorenja

Oglašavanje