Apps

Znate li koliko smo u 2018. milijardi dolara potrošili na aplikacije?

Svijet je lud za svim vrstama aplikacija

Foto: Pixabay

Svijet voli skidati aplikacije i trošiti novac na njih, to je sigurno. U 2018. samo, naime, preuzeli čak 113 milijardi aplikacija i na njih potrošili 76 milijardi dolara.

Godišnje sume

Predblagdansko sumiranje apsolutno svega i svačega je u tijeku,  red je došao i na mobilne aplikacije. Podatci o mobilnim aplikacijama kojima raspolažu svjetski mediji poput TechCruncha govore o debelim brojkama. Činjenica da je svijet preuzeo ukupno 113 milijardi aplikacija – predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu za 10%.

Na one aplikacije koje se plaćaju je potrošeno ukupno 76 milijardi dolara. To predstavlja porast od čak 20% u odnosu na raniju godinu.

Primjerice, prosječni korisnik pametnog telefona aplikacije je u prosjeku koristio 3 sata dnevno, što znači povećanje od 10% u odnosu na lani.

Imena rekordera

Foto: AppAnnie

Najkorištenija aplikacija, ukoliko izuzmemo igre je svakako Facebook Messenger. Tu nema previše iznenađenja. Za vratom joj pušu Facebook i WhatsApp. Kako god okrenete, gospodin Zuckerberg je onaj koji se povezuje s najpopularnijim aplikacijama svijeta. Ljudi su ovisni o tim proizvodima čak i kad im se zlorabe podatci i privatne poruke.

Foto: AppAnnie

Najviše rangirana aplikacija gledajući po prihodima je svakako Netflix. U stopu ju slijedi Tinder. Treća po redu je kineska aplikacija Tencent Video, a potom slijedi, opet kineski, IQIYI. Za njih vjerojatno niste dosad ni čuli, ali njihove pozicije su jake.

Od igara je najviše prihoda ostvarila Fate/GrandOrder, a potom Honour of Kings, Monstrer Strike, Candy Crush i Lineag M. Pokemon Go je završio, pak, na sedmom mjestu.

 

Komentiraj

Odgovori

Vrh