TEHNO

Kako Instalirati Drivere

kako nacrtati limun3

Danas ću vam pokazati kako instalirati pogonske programe (drivere) . Driveri su potrebni operacijskom sustavu kako bi upravljao komponentama kao što su mrežna kartica, grafička kartica itd. Kako bi provjerili da li su instalirani driveri u windows 8 učinite sljedeće:

U Search upišite Device Manager pa kliknite Settings
device manager
Lijevo kliknite na ikonu Device Manager
manager 2
U device manager je popis svih uređaja koje operacijski sustav prepoznaje ili ne prepoznaje tj. uređaja za koji su instalirani ili nisu instalirani driveri. Na sljedećoj slici možete vidjeti da su svi driveri instalirani
device manager 3
Žuti upitnik predstavlja hardware za koje je potrebno instalirati driver-e . Pogledajte sliku dolje
device manager 4
Postoje 3 načina za instalaciju driver-a
1. način
Kad kupujute laptop ili kompjuter u većini slučajeva dobijete CD na kojem se nalaze svi driveri . To je najlakši način za instalaciju ali često se zna zagubiti taj CD ili promjeniti novu verziju operacijskog sustava a koju ti driveri nisu prikladni . U tom slučaju moraju se instalirati na drugi način .
2. način
Pronađite službenu stranicu za vaš hardware . Npr. ako imate model laptopa DELL Inspirion n5010 , onda upišite u google DELL Inspiron n5010 drivers i vjerovatno će te pronaći stranicu gdje će te pronaći sve dostupne drivere.
dell drivers
3. način
Možete instalirati drivere korištenjem programa koji automatski pronalazre drivere za vaše računalo. Na internetu će te pronaći hrpu takvih programa. Po mom mišljenju najbolji takav besplatni program je DriverMax . Detaljne upute za pronalazak drivera pomoću drivermaxa, možete pronaći na mojoj drugoj stranici http://hackspc.com/find-reinstall-restore-backup-hardware-drivers/

1 Komentar

1 Komentar

 1. 22. listopada 2013. at 18:45

  Imam problem s PC kamerom, dakle ne mogu nikako driver instalirati..
  Nemam CD ali sam skinuo driver s neta (automatsko instaliranje drivera je svaki put neuspjesno)
  ali kad hocu instalirati pojavi mi se poruka kao da ovaj program mozda nije instaliran pravilno i ne mogu nastaviti instalaciju..
  Sto mi je ciniti? Radi se o kameri A4Tech PK-335B
  Lijep pozdrav

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh