TEHNO

Kako Napraviti Hiren's Boot CD i Popraviti Računalo

kako-cuvati-odrzavati-knjige

Hirens boot cd je skup programa koji omogućuju popravak vašeg računala. Ako vam računalo ne radi, ne možete ući u windowse ili slično, onda je Hiren’s boot savršeno rješenje za vas. Zamislimo sljedeću situaciju, pojavio vam se blue screen of death i ne možete pristupiti podatcima niti koristiti vaše računalo. Stavite Hiren’s boot CD u vaš CD ROM . CD se boota i ponudi vam razne opcije izaberete pokretanje mini Windows XP-a , koji je neovisan o vašem operacijskom sustavu i može biti pokrenut iako je vaše računalo zaraženo raznim virusima ili pod utjecajem nekih pogreški. Taj min windows XP omogućava vam pristup podataka sa vašeg hard diska, znači ne trebate više prebacivati podatke s jednog hard diska na drugi , kako bi ih spasili . Također sadrži veliki skup antivirusnih programa koji će očistiti vaše računala od raznih napasti. Također zgodna funkcionalnost koju nudi Hiren’s Boot CD je set alata za obnavljanje windows zaporke, koji će s lakoćom povratiti vašu zaboravljenu, izgubljenu zaporku . To je samo jedan primjer upotrebe Hiren’s boot CD, on nudi još hrpu funkcionalnosti i mogućnosti. Kompletnu listu programa s Hiren’s boot CD-a pogledajte na službenoj web stranici http://www.hiren.info/pages/bootcd
hiren boot cd
Kako Napraviti Hiren’s Boot CD
Hiren’s boot CD je besplatan i veličine je 592.5 MB, dostupan je na sljedećim operacijskim sustavima NT/2000/XP/Vista/7 i linux. Potreban vam je prazni CD s raspoloživim prostorom većim od 592 MB i neki alat za snimanje CD iso podataka. Nakon što ste nabavili sve što vam je potrebno , download-ajte Hiren’s Boot CD s sljedećeg linka http://www.hirensbootcd.org/download/. Najpopularniji program za snimanje je Nero Burning Rom, ako ga nemate možete koristiti besplatne programe kao Infrarecorder, ImgBurn ili ako koristite win7/8 , nije vam potreban nikakav program, samo desni klik na iso podatak i klik na Burn Disc Image.
burn disk image
image burner
Presnimite datoteku na vaš CD. Ako vam se dogodi kvar na računalo , stavite Hiren’s Boot CD u vaš CD ROM, te prilikom pokretanja vašage računala taj CD će se bootati , isto kao kada instalirate windowse i ponuditi će vam opcije s gore navedenima programima, izaberite onu koja vam odgovara ovisno o kvaru na vašem računalu. Pokretanje i korištenje Hiren’s Boot CD-a su toliko jednostavne da smatram da nema potrebe za detaljnim objašnjenima, mislim da će vam sve biti jasno nakon stavljanja Hirens Boot CD u CD Rom i restartanja računala, ali za one koji smatraju da bi im dodatne upute još dobro došle i koji žele pogledati cjeli primjer korištenja Hiren’s boot CD , dolje u nastavku članka sam postavio youtube klip, koji sve objašnjava detalje.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

POPULARNO

Vrh