{"id":1074,"date":"2012-01-04T11:11:30","date_gmt":"2012-01-04T10:11:30","guid":{"rendered":"http:\/\/e-kako.geek.hr\/2012\/01\/04\/kako-napraviti-indijsku-pogacu-chapatti\/"},"modified":"2019-12-15T13:24:52","modified_gmt":"2019-12-15T12:24:52","slug":"kako-napraviti-indijsku-pogacu-chapatti","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/kultura\/kako-napraviti-indijsku-pogacu-chapatti\/","title":{"rendered":"Kako napraviti indijsku poga\u010du \u2013 chapatti?"},"content":{"rendered":"

Ovo ste ime sigurno barem jednom \u010duli i zvu\u010dalo vam je egzoti\u010dno. Stoga \u0161to je to chapatti?<\/p>\n

Chapatti je poga\u010da od integralnog bra\u0161na vrlo popularna na indijskom subkontinentu no svojih ina\u010dica ima u gotovo svim zemljama jugoisto\u010dne Azije. Jednostavnost okusa i pripreme definitivno osvaja kao i raznolikost upotrebe. Mo\u017eete ih pripremati umjesto svima nam poznatih pala\u010dinki, \u0161to ho\u0107e re\u0107i da se odli\u010dno sla\u017ee sa svim vrstama slatkih namaza, umaka ili vo\u0107a. Tako\u0111er se sla\u017ee i sa slanim namazima, umacima poput indijskih chutneya ili raznovrsnim jelima od ri\u017ee.<\/p>\n

Stoga krenimo u pripremu \ud83d\ude42<\/p>\n

Sastojci za 10 chapatti poga\u010dica:<\/strong>
\n\u2022 2 \u0161alice bra\u0161na ( integralnog ili obi\u010dnog glatkog bra\u0161na)
\n\u2022 \u00bd \u0161alica mlake vode ( dodajte vi\u0161e vode ako vam je potrebno)
\n\u2022 \u017eli\u010dica ulja
\n\u2022 \u017eli\u010dica soli<\/p>\n

U zdjeli ( mo\u017ee i mikser s nastavkom za izradu tijesta) pomije\u0161ati bra\u0161no, sol, ulje i uz postupno dodavanje vode zamijesiti glatko tijesto, ako je potrebno dodajte jo\u0161 vode.<\/p>\n

Tijesto neka odstoji u hladnjaku zamotano u plasti\u010dnu foliju ( kako biste izbjegli nastajanje korice) 20 \u2013 30 minuta. Kratko premijesiti rukama te napraviti oblik \u201ckobasice\u201d, zatim rezati na jednake dijelove ( otprilike debljine 3 prsta).<\/p>\n

U Indiji ne pobra\u0161njuju podlogu za razvla\u010denje tijesta nego kuglicu uvaljaju u bra\u0161no te zatim razvla\u010de na otprilike 0,5cm debljine. Razvaljanu poga\u010dicu bacite na teflonsku tavu bez masno\u0107e koju ste prethodno dobro zagrijali. Pe\u0107i dok ne poprimi sme\u0111e mrljice, otprilike 1-2min.<\/p>\n

Svaku stranu premazati sa ghee maslacem ili uljem da ostanu mekane i kad se ohlade iako su najbolje tople.<\/p>\n

VA\u0160A KUHARICA:\u00a0Skinny chick travelling<\/p>\n

\"Skinny-chick-travelling-logooo\"<\/p>\n

Dobar tek \ud83d\ude42<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Ovo ste ime sigurno barem jednom \u010duli i zvu\u010dalo vam je egzoti\u010dno. Stoga \u0161to je to chapatti?<\/p>\n","protected":false},"author":1975,"featured_media":1073,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[4,3],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1074"}],"collection":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1975"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1074"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1074\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1073"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1074"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1074"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1074"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}